Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Még tart a tél: napsütés és friss hó az Alpokban

2017.03.06. | Szerző: Bata Attila
Március eleje a kedvenc tavaszi forgatókönyvet hozza az Alpokban. Kisebb-nagyobb havazások és a napsütés váltogatja egymást a síterepeken. Felfrissült pályákon szép napsütésben lehet csúszni. Igaz, szombaton, az északi oldalon az erős szél miatt rengeteg ülőliftet le kellett állítani.
h i r d e t é s
A hétvégén újabb havazás terítette be az Alpok síterepeit, főleg a déli oldalon (Olaszország, Svájc déli része). Szombaton pedig a főn okozott gondot, főleg az északi oldalon.

Svájcban a meteorológusokat is meglepte a lehullott hó mennyisége. Péntektől vasárnapig 50-80 cm hullott az ország déli oldalán, de néhány helyen a 120 centit is elérte a friss hó mennyisége.

Olaszországban vasárnap reggelre több helyen is 10-30 cm friss hóra ébredtek, amelyet kellemes napsütés követett.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Havazott Ausztriában is, ezúttal a déli részeken is. Katscbergről 20 centimétert jelentettek, de gleccserek és a magasabban található pályák is kaptak havat.

Az Alpok északi oldalán, Svájcban és Ausztriában (Vorarlberg, Tirol és Salzburg) a főn okozott gondot. A hatalmas széllökések miatt (100-170 km/óra) nagyon sok ülőliftet nem lehetett elindítani szombaton.

Hétfőtől folytatódik a havazás. Az összes alpesi országban várunk havat. A hét első napjaiban a havazás mellett a néhány fokkal hidegebb idő is megérkezik. Ez Olaszországban lesz a leglátványosabb, kedden-szerdán már Szicíliában is havazhat 1000 méter felett. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »