Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Újabb hatalmas havazás kezdődött meg az Alpokban

2017.03.07. | Szerző: Bata Attila
Alig vagyunk túl a múlt hétvégi havazáson, máris itt a következő hullám. Lassan csak kapkodjuk a fejünket, vagy inkább csóváljuk. Januárban és februárban szívesebben láttunk volna a március elejéhez hasonló havazásokat az Alpok síterepein.
Ahogy beszámoltunk róla, péntektől vasárnapig havazás söpört végig az Alpokon nyugatról kelet felé. A legtöbb havat az Alpok déli oldala, Svájcban és Franciaországban kapta, helyenként 100-120 centit. Ausztriába is jutott még a havazás erejéből.

Tegnap egy újabb havazás indult el az Alpok nyugati részéről a keleti végek felé, amely ezúttal is tisztességes mennyiséget hoz a hegyekben. A lenti képek és videók a francia síterepeken készültek, ahol egy nap alatt 20-40 cm hó hullott. Hasonló adatokkal szolgáltak a svájci és a nyugat-olaszországi (Aosta-völgy) síterepek is.

Les Menuires. 20 cm a völgyben, 40 cm a hegyeb eddig. Összesen 80 centit várnak.
A havazás kedden is folytatódik, további 30-70 centiméter várható az említett országokban. A jó hír, hogy a havazás fokozatosan keletre tart, a 70 cm például Svájcban az osztrák határ környékén a legesélyesebb.

VARS la Forêt Blanche tegnap
Természetesen a havazás nem áll meg Ausztria határán, szerdáig az Osztrák-Alpok északi oldalán, a nyugati tartományokban 50 cm hó is hullhat. Ezúttal a hóhatár nem emelkedik magasra, a völgyekben fekvő települések is kifehéredhetnek. Az osztrák UBIMET meteorológiai szolgálat 50-100 cm friss hóval számol ezen a héten a magasabb osztrák hegyekben.

Tignes
Természetesen a fejleményekről beszámolunk, addig is nézzük, mit hozott az első nap a francia hegyekben.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
2017.03.07. 19:33:22 Irén Almássy
A kutya nem eszi meg a telet - volt már március 25.-én is hatalmas havazás..... Valaki szóljon Gesztinek! Ne induljon útnak
2017.03.07. 22:32:21 laci_si
Majd legfeljebb idén is átülünk valaki más autójába. .-)
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó fotóalbumok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 14 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.