Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megalakult a Chernel Sí Klaszter

2014.05.22. sielok.hu

2014. május 14-én a Magyar Sportok Házában megalakult a Chernel István Sí és Turizmus Klaszter, rövidebb nevén: Chernel Sí Klaszter. A 15 alapító szervezet képviselői aláírták az együttműködési megállapodást mely jövőbeli tevékenységüket rögzíti.
Kerekasztalnál a hazai síélet képviselői
Kerekasztalnál a hazai síélet képviselői
A Magyar Sí Szövetség képviselője jelezte nyitottságát egy stratégiai együttműködési megállapodás irányába. A Síelők.hu pedig a médiapartneri együttműködési készségét jelezte. A jogi formát tekintve első lépésben együttműködési szerződési keretben indul a Chernel Sí Klaszter élete. Tervek szerint az egyesületté alakulás kérdését a felek legkorábban hat hónap múlva tekintik át.
Megalakultunk
Megalakultunk
Az alapítók szívesen várják más olyan szervezetek későbbi csatlakozását is, melyek fantáziát látnak a klaszter által meghatározott célok elérésben. Az egyik irány amerre nyitni szükséges a belföldi turizmus világa.

A megjelentek örömüket fejezték ki, hogy sikerült a különböző felekkel az együttgondolkodás és bíznak a közös cselekvés sikerében is.

A klaszter-menedzseri feladatokat a Group of SMARTS Consulting Kft. (képviseletében: dr. Csete Szabolcs ügyvezető) látja el.

A Klaszter céljai:

A Klaszter célja a sport-, és fizikai aktivitás hazai népszerűsítése, a havas sportok kultúrájának és a biztonságos téli sportolás ismereteinek széles körű terjesztése és erre megfelelően fejlesztett helyszínek, sípályák biztosítása. A Klaszter célja, hogy a magyar sízők a hazai sípályák felé forduljanak, ezáltal a magyarországi síélet fejlődjön. A Tagok együttműködnek annak érdekében, hogy téli és nyári turizmushoz kapcsolódó szolgáltatásaikat a szabadidő sportolók és a versenyzők minél szélesebb köre vehesse igénybe.

A Klaszter célja továbbá, hogy ösztönözze a belföldi turizmust a sípályákhoz és a vonzáskörzetükhöz tartozó magyarországi tájak, tájegységek, valamint ismert és kevésbé ismert turisztikai látványosságok megismerésének elősegítésével.

A fenti célok keretében:

Az érintett területet szabályozó, illetve döntést hozó állami szervezetekkel kapcsolat kiépítése, normaalkotás beindítása érdekében kezdeményező tevékenység folytatása, norma-tervezetek készítése, társadalmi szervezetekkel stratégiai partnerség fenntartása, érdekképviseleti tevékenység folytatása.
  • A magyar ifjúság sporthoz (elsősorban a síeléshez) szoktatásával (ideértve a sportos életmód szeretetére nevelést, a rendszeres sportolásra szoktatást) és a sportolás lehetőségének biztosításával a magyar ifjúság egészséges életmódra nevelése érdekében,

  • a sípályákra, a sísportra, valamint a belföldi turizmusra vonatkozó szabályozási környezet egységesítése, hatékony, megfelelő szabályozásának biztosítása érdekében.
Együttműködés a sísport, a sípályák, valamint a sípályákhoz és a vonzáskörzetükhöz tartozó magyarországi tájak, tájegységek és turisztikai látványosságok fejlesztése érdekében.

Egységes kommunikációs stratégiák megvalósítása, széles körű egyéb kommunikációs és marketing együttműködés
  • a sísport, valamint szezonon kívül az egyéb turisztikai vonzerő népszerűsítése érdekében,

  • a sípályákhoz és a vonzáskörzetükhöz tartozó magyarországi tájak, tájegységek, valamint ismert és kevésbé ismert turisztikai látványosságokhoz kapcsolódó belföldi turizmus ösztönzése érdekében.
A sísportra vonatkozó statisztikai adatok rendszeres elemzése. A sísportra vonatkozó statisztikai adatgyűjtési formák, közvélemény-kutatás kérdésköreinek kidolgozása és ezek rendszeres elemzése, kiértékelése.
Klasztermenedzser előadása
Klasztermenedzser előadása

A Klaszter feladatai:

  • Elősegíti a tagok közötti együttműködést, a tagok részére információt nyújt, előadásokat, rendezvényeket, fórumokat szervez szakmai ismeret- és tapasztalatcsere, konzultáció céljából.
  • A Klaszter céljainak megvalósítása érdekében javaslatokat tesz, véleményez.
  • Kapcsolatot tart fenn, stratégiai partnerséget épít ki, elősegíti az együttműködést a sísporthoz kapcsolódóan a hazai és nemzetközi szervezetekkel, a Klaszter működését érintő szabályozókkal, döntéshozókkal, döntés-előkészítőkkel, más klaszterekkel, intézményekkel, gazdasági szereplőkkel, médiával.
  • Tagjai vonatkozásában érdekképviseleti tevékenységet folytat.
  • Klaszter céljainak megvalósítása érdekében szabályozási környezet rendezésének előmozdítása.
  • Klaszter céljainak megvalósítása érdekében hazai és közösségi vagy egyéb támogatás megszerzése céljából a forrásgazdához, vagy képviselőjéhez pályázatokat, kérelmeket nyújt be.
Alapító Tagok rögzítik, hogy az együttműködésük sikeressége érdekében szükséges meghatározni, hogy a Klaszter céljait milyen távon kívánja megvalósítani. Ennek értelmében a Tagok együttműködése az alábbi szakaszokra osztható:

Első szakasz (induló): el kell érni, hogy a célokat és az összefogás jelentőségét szem előtt tartva a Tagok átgondolják, módosítsák az üzletpolitikájukat, valamint ki kell alakítani a Klaszter működésének adminisztratív hátterét.

Második szakasz (tervezés): a célok megvalósítása érdekében szükséges egyértelművé tenni a konkrét feladatokat, azok megvalósításához szükséges forrásokat felmérni, tervezni.

Harmadik szakasz (fejlesztés): A Tagok kötelezik magukat arra, hogy a fenti tervezési szakasz eredménye alapján kiválasztanak és az alakulástól számított 1 éven belül legalább három, a Klaszter célkitűzései megvalósítását szolgáló, azt elősegítő feladatot (közös projektet) valósítanak meg. Ezt követően – figyelemmel a változás alatt álló pályázati, jogi környezetre – törekednek együttműködésük fejlesztésére, célul tűzik ki a szervezett jogi formába történő átalakulást.
Közös gondolkodás, közös tervek
Közös gondolkodás, közös tervek

A 15 alapító szervezet:

  • Babos Hósport Síoktató és Szolgáltató Kft. képviseli: dr. Babos Sándor
  • Fogarasi Síiskola Kft. képviseli: Fogarasi Orsolya
  • Digitroll Kft., képviseli: Kőrösi Péter
  • Dobogókőért Közhasznú Alapítvány képviseli: Lőrincz László
  • He-Do Kft. képviseli: meghatalmazással Kobzi Tamás
  • Hefa-Sport Kft., képviseli: Hebling Vilmos
  • Lavina Sport Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. képviseli: Fehér Gyula
  • Nagykovácsi Síiskola Kft. képviseli: Üsztöke Lél
  • Nagyvillám Sípálya Sport Szolgáltató Kft. képviseli: Gutbrod Rezső
  • Nanook Sport Kft. képviseli: Pásztor Zsófia
  • Nordica Síarena Kft. képviseli: Hebling Vilmos
  • Pécsi Vasutas Sportkör (Sí Szakosztálya) képviseli: meghatalmazással Farkas Péter
  • Síoktatók Magyarországi Szövetsége képviseli: dr. Egri Katalin
  • Step For Fit Kft. képviseli: Váradi Gábor
  • Skiculture Kft. képviseli: Halmos B. Ágnes
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.