Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megdőlt a fáklyás síelés résztvevői rekordja

2023.03.06. Bata Attila

Február végén a francia Les Arcs síterepén megdőlt a fáklyás síelés rekordja, ami a résztvevők számát illeti. Az új rekord 3593, ennyien csúsztak le a kezükben egy fáklyával Les Arc 1800 pályáin.
Kép a lenti videóból
Kép a lenti videóból
A korábbi rekordot is a francia síterep tartotta. Még 2016-ban 2887-an vettek részt a fáklyás csúszáson. Az ilyen események mindig jó reklámot jelentenek a síterepeknek, így nem csoda, hogy más francia, de osztrák vagy olasz síterepek is próbálták megdönteni a rekordot. Az elmaradt rekorddöntéshez az utóbbi években az is hozzájárult, hogy a járvány miatt nem is próbálkoztak.
Idén a síterep üzemeltetői jó érzékkel február 22-re tették a rendezvényt. Eddig csak „szakmabeliek” pl. síoktatók, síklubok, síiskolások stb. vettek részt a rendezvényen, de most nyitottak a vendégek felé is. Az időpont pedig a lehető legkedvezőbb volt, hiszen ezen a napon a három részre osztott Franciaország kétharmada az iskolai síszünetét töltötte.

A rendezvény miatt Les Arc 1600 és 1800 liftjei hosszabb nyitvatartással üzemeltek, hogy mindenkinek legyen ideje elérni a helyszínre, ahol közel egy órán keresztül kanyargott a hatalmas „szerpentin”. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.