Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sztrájkolnak a ratrakosok az ismert francia síterepen

2023.03.01. 2023.03.02. Bata Attila | frissítve: 2023.03.02.

Megvalósult a buckasíelők álma, nem ratrakolják La Plagne sípályáit. Az üzemeltetők szempontjából már nem ennyire vicces a dolog. Eddig sem volt könnyű a szezon, és most az iskolai síszünet alatt a családok nem pont ilyen pályákon szeretnének együtt síelni.
Szokták mondani, akit még nem érintett a francia légi- vagy tömegközlekedés sztrájkja, az még nem is volt igazából Franciaországban. Most az ismert síterep, La Plagne ratrakosai folyamodtak a Franciaországban szokásosnak mondható nyomásgyakorláshoz. Kedd óta a síterep összes szerelője sztrájkol és hozzájuk csatlakozott a legtöbb ratrakos. Az érintettek havonta átlagosan nettó 1600-1800 eurót keresnek, ezt szeretnék még havi 500 euróval megnövelni.

A síterep nincs könnyű helyzetben. Itt sem volt eddig fenékig tejföl az idei szezon. A héten 30 pályát nem tudtak megnyitni a kedvezőtlen hóviszonyok miatt. A helyzetet súlyosbította, hogy most ér véget az iskolai síszünet, amikor tele van francia családokkal a síterep. Az üzemeltetők a hadra fogható kapacitással megpróbálták a legalább a kék pályákat karbantartani éjszakánként. A piros vagy fekete pályákat csak hetente kétszer készítik elő.

A síterepet váratlanul érte az alkalmazottak követelése, hiszen decemberben egy 6,2%-os béremelésben egyeztek meg. Az alkalmazottak az emelkedő inflációra hivatkoznak érvelésükben, a síterep pedig úgy érzni, hogy az alkalmazottak „túszként tartják őket fogva” ebben a helyzetben.

A sztrájk folyamatos, nincs előre bejelentett határideje.

Frissítés - 2023.03.02

Időközben a síterep megegyezett kb. 30 ratrakossal, akik felvették a munkát, a szerelők továbbra is sztrájkolnak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.