Menü ≡

Megemelték a gyorshajtás büntetését Ausztriában

2021.01.09. | Szerző: Bata Attila
2020 első felében ötvenen vesztették életüket az osztrák utakon gyorshajtás miatt kialakult balesetekben. Ezek után néhány osztrák tartomány keményebb fellépést sürgetett a gyorshajtókkal szemben, amelynek eredménye a január 1-től életbe lépett módosítások.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
2019-ben Ausztriában 7200 jogosítványt vontak be gyorshajtás miatt. Ehhez az kellett, hogy lakóhelyen legalább 40-nel (50-es sebességhatár), lakóhelyen kívül pedig legalább 50 km/órával lépjék túl a határt.

Első lépésben ezt a "türelmi sávot" csökkentették, vagyis ezentúl lakott területen már 30 km/órás túllépés esetén is bevonják a jogosítványt. Lakott területen kívül is 10 km/órával szigorítanak, vagyis autópályán pl. a 130-as táblánál már 170-nél elveszik a jogosítványt.

Ezzel egyidőben a gyorshajtásért kiszabható maximális pénzbüntetés összegét brutálisan megemelték 2180 euróról 5000 euróra (kb. 1,8 millió forintra) közölte az osztrák autóklub.

Valószínűleg magyar járművezetőket nem érintő hír, hogy az illegális gyorsasági versenyek résztvevői ezentúl egyből a bíróságon kötnek ki. Valamint az osztrákoknak várhatóan tavasztól már nem kell maguknál tartaniuk a jogosítványukat, azt a mobiltelefonos alkalmazással is megmutathatják egy ellenőrzésnél.

Ausztriában idén az autópályadíjak is változtak kis mértékben.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »