Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkérték a tolvajt, visszavitte a sílift ellopott székét

2018.09.10. Bata Attila

Aspen azon amerikai síterep közé tartozik, amelyekről a legtöbb európai síelő is hallott már. A héten valaki fogta az egyik sílift leszerelt székét és berakta a kocsijába és elvitte. Mondhatjuk ellopta. A síterep üzenetben kérte a tolvajt, hogy hozza vissza, különben nem tudja beindítani a liftet a hiányzó szék nélkül.
Sokan az ilyen székeket a kertjükben szokták elképzelni ...
Sokan az ilyen székeket a kertjükben szokták elképzelni ...
Aspenben már készülnek a szezonra, folyamatosan felülvizsgálják és karbantartják a lifteket a szezon előtt. Így tették a már elég réginek mondható, kétszemélyes székekkel közlekedő, 33 éves Bell Mountain lifttel is. A lift összes székét leszerelték, egy parkolóban tárolták őket, majd amikor megkezdődött a hét, az egyik karbantartó észrevette, hogy egy szék hiányzik.

A síterep vezetőséges szerint a Poma liftet annak idején úgy tervezték, hogy csak összes székkel (225 darab!) együtt tud üzemelni. Tehát, és ezt külön hangsúlyozták közleményükben, ha nem kapják vissza a széket, akkor nem biztos, hogy be tudják indítani a liftet. A közleményben az is szerepelt, hogy, aki visszaadja a széket, attól semmit sem kérdeznek, nem tesznek ellene jogi lépéseket, nem akarnak feljelentést tenni, nekik csak a szék kell.

Egy nappal a "hirdetés" megjelenés után valaki telefonált, hogy egy másik lift parkolójában "látta" a széket. A síterep szakemberei kimentek és megállapították, hogy tényleg az, innentől minden rendben van.

A régi lift egyébként főleg a szezon elején fontos a síterep részére, amikor még kevés a hó, tavaly is csak az első két hónapban járt. Már rég megépült közvetlenül mellette a modernebb lift, amely a szezon nagy részében üzemel.

Egy dolgot még feltétlenül említsünk meg a lifttel kapcsolatban. Régen a lift nyomvonalán a vicceskedő utasok kiválasztottak egy fát, és amikor a közelébe értek a lifttel, rádobtak egy ruhadarabot, sokan melltartót vagy bugyit. Mára ez a szokás is eltűnt, de aki többet szeretne olvasni az amerikai síterepek panty tree vagy bra tree történetéről, annak korábbi cikkünket ajánljuk
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.