Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Megnövelt víztározó és FIS minősítés Eplényben

2013.09.27. | Szerző: Intersport Síaréna
A 2013/2014-es időszakra egy 52 pontból álló fejlesztési programmal készülnek a Nordica Síarénában. Az újítások révén még kezdőbarátabb és síelő-centrikusabb lesz Eplény. Múlt héten már ismertették az első öt pontot. A következő hírcsomag pedig alább olvasható.
A Nordica Síarénát a Nemzetközi Sí Szövetség – FIS – alkalmasnak találta nemzetközi események lebonyolítására, a 4-es számú sípályát pedig nemzetközi versenypályává minősítették. Így Magyarországon először lehetőség nyílik nemzetközi rangú, akár világkupa síversenyek lebonyolítására.

A FIS minősítést azonban nem csak reklámfogásnak szánták az eplényiek. A Síaréna rendezvény naptárába idén bekerül egy olyan esemény, amire még nem volt példa a magyar sítörténetben. Már ezen a télen nemzetközi Citizen versenyt bonyolítanak le a FIS minősítést nyert 4-es számú sípályán. Ez azt jelenti, hogy más országokból is érkeznek versenyzők a megmérettetésre és világ ranglista pontokat gyűjthetnek. Mindenképpen nagy küzdelmekre számíthatunk.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A nemzetközi versenyek területén is végig kell járni a lépcsőfokokat. A tervezett Citizen versenynél nem áll meg a Síaréna. Néhány éven belül szeretnének eljutni egy Európa kupa futam megrendezéséig. Éppen ezért alkalmassá teszik a pályát és a versenyrendezéshez szükséges infrastruktúrát egy ilyen rangos esemény befogadásához.

Eplényben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél több vizet raktározzanak el a hóágyúzáshoz. A fóliázott víztározó oldalát 90 cm-el megmagasították. Ezzel az átalakítással 2700 m3-el több, tiszta hóágyús vizet tudnak raktározni. Óriási előny a tavalyi évhez képest, hogy idén már szeptemberben tele van a tározó.

Természetesen a kölcsönző sem maradhatott ki az újításokból. A kínálatot 90 pár új síléccel és sícipővel bővítették Nordica, Atomic és Head modellekből. Mindenki megtalálja majd a neki való felszerelést akár kezdő, akár gyakorlott síelő.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »