Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megnyílt az első nem gleccser síterep Európában

2019.10.07. Bata Attila

Hétvégén megkezdte az idei szezont Európa első nem gleccseren található síterepe. A finnországi Ruka két pályát megnyitott a tavalyról elrakott hóból.
Szokás szerint, idén is elég korán indított a finn síterep, így már október 4-én, péntek reggel beindultak az első liftek és az első síelők. A tavalyi szezonból 112 ezer köbméter havat terítettek szét három pályán, ebből kettőt már a nyitás első napján használhattak a síelők. A tervek szerint a harmadikat is hamarosan megnyitják.

Ruka hagyományosan korán kezd és valamikor májusban fejezi be a szezont. Egy átlagos télen 200-220 napot is üzemel a síterep. Jelenleg, előszezonban, egy háromórás jegy 36 euróba, egy napijegy 42 euróba kerül.
A korai nyitás azt is jelenti, hogy Európában és a Föld északi féltekén jelenleg ez az egyetlen nem gleccseren található síterep, ahol síelni lehet. A következő megnyíló síterepek már látszanak. Hasonló módszerekkel dolgoznak a tavalyi hó szétterítésén az osztrák Kitzbühel, további finn és norvég síterepeken is. Az USA magasabb síterepein pedig már megkezdték a hóágyúzást, itt is esélyes az októberi nyitás.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.