Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megtelt a víztározó Eplényben, új pályákat havazhatnak be

2022.02.01. Bata Attila

Jó hír érkezett Eplényből. Az üzemeltetők közleménye szerint végre sikerült a vízkészletüket pótolni. Olyannyira, hogy megtelt a tavuk!
Kép: Síaréna Vibe Park
Kép: Síaréna Vibe Park
A síterep rengeteget dolgozott az elmúlt időben azért, hogy új pályákat tudjanak megnyitni. A jó hír, hogy végre van víz a tárolóban, ahogy a képen is látszik, szinte teljesen megtelt.

Most már csak az kell, hogy éjszakánként kellően hideg legyen és megkezdődjön a hóágyúzás. A tervek szerint hamarosan több pályát is behavaznak.
Kép: Síaréna Vibe Park
Kép: Síaréna Vibe Park
Ismeretes, hogy korábban az eplényiek közleményt adtak ki, amelyben a vízhiányról számoltak be. A kevés víz miatt csak a már megnyitott pályákat tudták karbantartani, de újakat már nem tudtak előkészíteni. Most ez a probléma megoldódott.
KOMMENTEK
nagyzoli | 2022.02.01. 16:06
Bezzeg most meg hideg nincsen...
kócos | 2022.02.01. 16:24
Egyszer úgy is kialakul egy természetes szinkron!
ttamas1028 | 2022.02.01. 19:05
És honnan lett most ennyi víz hirtelen?
Kemény pénzt ölthettek bele.
Kis Kovi | 2022.02.01. 20:21
Elég furcsa, tekintettel a nagyon kevés csapadékra az elmúlt hónapokat figyelembe véve.
Amennyiben nem tél lenne, azt hiszem igen komoly, általánosságban is érzékelhető gondok lennének. A hétvégi vihar is törte-zúzta a kiszáradt fákat a főváros környékén.
Sajnos, ha így folytatódik, az erdőtüzek nálunk is meghonosodhatnak.

https://www.met.hu/idojaras/agromet...eorologia/talaj/
sneeuw | 2022.02.02. 00:22
"És honnan lett most ennyi víz hirtelen?"

Amikor 01.27-én ott voltam, folyamatosan traktorok mentek nagy sebességgel (persze önmagukhoz képest voltak gyorsak :)), ezek egy-egy hatalmas acéltartályt szállítottak. Feltételezem, hogy víz volt bennük. Most éjszaka kb. 5 cm természetes hó várható, de a komolyabb mínuszokra sajnos még várni kell (talán jövő hétre összejönnek a dolgok).
M61021 | 2022.02.04. 13:17
Én is azt láttam, hogy közúton hordták a vizet traktorokkal és teherautóval. 5--10 percenként jött vagy 20-30 m3. Drukkolok a hóágyúzásnak. Talán a 4-es pályára is jutni fog. De inkább az a valószínű, hogy a 7-esre először.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.