Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mesterséges lavina zúdult az orosz városra, egy halott

2016.02.20. Bata Attila

Halálos áldozattal járó lavinarobbantás történt helyi idő szerint csütörtök este az oroszországi Kirovszk városában. A környékbeli hegyekben mesterséges lavinát robbantottak, amelyről nem értesítették a lakosságot. A hótömeg a városra zúdult, egy lavinarobbantásoknál dolgozó alkalmazott halálát okozva.
A helyi katasztrófavédelem - ahogy ez a világ számos pontján megszokott -, a váratlan hóomlások megelőzése érdekében gyakran idéz elő robbantással mesterséges lavinát. A módszer előnye, hogy a hatás kiszámítható, a lavina ellenőrzött körülmények között vonul le és ezzel elmúlik a lavinaveszély egy időre.

Az oroszok ott rontották el a dolgot, hogy az este 22:15-kor elindított robbantást nem jelentették be a városnak, akik így nem tudtak felkészülni az esetleges veszélyekre. A lavina a városra zúdult, és egy lakos életét vesztette a hó alatt. A legmorbidabb az egészben, hogy az áldozat a helyi lavinabizottság tagja, akinek a lavinarobbantáskor kellene felügyelnie a biztonságot a városban.

A lavina súlyosságára jellemző, hogy házakat rongált meg, ablakokat tört be és fákat tört ketté. A fenti videóban is látható, hogy a többemeletes épületek felső szintjeire is elért a hóomlás. A katasztrófa után kilencvenfős csapat kutatott további sérültek után a 30 ezer lakosú városban. (a videó már nem elérhető.)
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.