Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Mesterséges lavina zúdult az orosz városra, egy halott

2016.02.20. | Szerző: Bata Attila
Halálos áldozattal járó lavinarobbantás történt helyi idő szerint csütörtök este az oroszországi Kirovszk városában. A környékbeli hegyekben mesterséges lavinát robbantottak, amelyről nem értesítették a lakosságot. A hótömeg a városra zúdult, egy lavinarobbantásoknál dolgozó alkalmazott halálát okozva.
h i r d e t é s
A helyi katasztrófavédelem - ahogy ez a világ számos pontján megszokott -, a váratlan hóomlások megelőzése érdekében gyakran idéz elő robbantással mesterséges lavinát. A módszer előnye, hogy a hatás kiszámítható, a lavina ellenőrzött körülmények között vonul le és ezzel elmúlik a lavinaveszély egy időre.

Katasztrófa után
Az oroszok ott rontották el a dolgot, hogy az este 22:15-kor elindított robbantást nem jelentették be a városnak, akik így nem tudtak felkészülni az esetleges veszélyekre. A lavina a városra zúdult, és egy lakos életét vesztette a hó alatt. A legmorbidabb az egészben, hogy az áldozat a helyi lavinabizottság tagja, akinek a lavinarobbantáskor kellene felügyelnie a biztonságot a városban.

Katasztrófa után
A lavina súlyosságára jellemző, hogy házakat rongált meg, ablakokat tört be és fákat tört ketté. A fenti videóban is látható. hogy a többemeletes épületek felső szintjeire is elért a hóomlás. A katasztrófa után kilencvenfős csapat kutatott további sérültek után a 30 ezer lakosú városban. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »