Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres havazás a szlovén és horvát hegyekben

2018.02.05. Bata Attila

A hétvégi mediterrán ciklon nálunk is hozott egy kis havat, azonban az Adria körüli országokban jóval több hó hullott. Helyenként az egy métert is meghaladta a frissen lehullott hó mennyisége, természetesen nem volt egyszerű a közlekedés a havas utakon a hétvégén.
Štrukljeva vas, Szlovénia - 78 cm hó
Štrukljeva vas, Szlovénia - 78 cm hó
A szlovén síterepeknek áldás és egyben bosszúság is volt a hétvégi havazás. Vogel kivételével átlagban 40-60 cm friss hóval gazdagodtak a síterepek, amely jó hír. A gondot az okozta, hogy a hóviharban vagy a ködben a hétvégén több helyen nem tudták beindítani a lifteket, volt olyan síterep is, amely a frissen hullott sok hó miatt nem tudott kinyitni.

Kranjska Gora élő közvetítése
A Júliai-Alpokban ennél is több 100-120 cm hó hullott. Vogel síterepén 181 centiről hízott 295 centisre a hóréteg. A jó hír, hogy mára a Nap is kisütött és ilyen szép képeket lehetett készíteni a méteres havazás után.

Vogel hétfőn
Vogel hétfőn
Horvátországban még a fővárosban Zágrábban is havazott. A hegyekben már itt is vastag a hó, a legmagasabban található meteorológiai állomás, a Zavizan (1594 m) ma reggel 168 cm vastag havat mért. Az alábbi videó az itthon is kedvelt Plitvicei-tavak környékén készült, ahol vasárnap reggel 40 cm friss hóra ébredtek.

Horvátországban a tengerparton és a szigeteken gyengén is havazott. Ezzel szemben az Adria olasz oldalán még a híres Rimini strand is havas lett.

Rimini strandja szombaton
Rimini strandja szombaton
A ciklon havából jutott a boszniai és a montenegrói síterepekre is.

A havazás csak rövid időre szünetel, szerdán ismét havazhat a régió hegyeiben.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓK (4)
Hotel Jezero csillagcsillagcsillagcsillag
Négycsillagos szálloda a Bohinji-tó partjánál, 5 km-re Bohinj Vogel sípályáitól, ahová a ház elől induló síbusszal is el lehet jutni. Szolgáltatásai: fűtött medence, szauna fitneszterem, félpanziós ellátás korlátlan esti italfogyasztással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Bohinj ECO Hotel csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Szlovénia egyik legszínvonalasabb és legenergiatakarékosabb szállodája Bohinjska Bistrica üdülőtelepülésen, Vogel síterepétől 11 km-re. A szálloda vendégei ingyenesen használhatják a hozzá tartozó aquaparkot!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Triglav
Teljesen felújított apartmanház a Stara Fuzina faluban, a Bohinji-tó partjától légvonalban 600 méterre, a Voglre vezető kabinos lifttől pedig 5,5 kilométerre. Ellátás: reggeli, de az épületben egy á la carte étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.