Menü ≡

Havazás akadályozta meg Hirscher edzését Japánban

2016.02.10. | Szerző: Bata Attila
A legjobb férfi síelők mostanában Ázsiában versenyeznek. Az előző hétvégén az olimpia előtti tesztversenyeket tartották, aztán a mezőny átrepült a következő helyszínre, Japánba. Marcel Hirscher, az osztrákok klasszisa egy kisebb japán terepet választott gyakorlásra, de nagy havazás ellen nincs mit tenni.
h i r d e t é s
Két évvel az olimpia előtt kikerült megtartani a tesztversenyt a dél-koreai színhelyen. Azért kardoskodott a FIS a mostani lebonyolítása mellett, azért is sürgette a helyieket, hogy legyenek készek az építkezésekkel, mert ha elmaradt volna a verseny, akkor már csak jövőre pótolhatták volna. Jövőre pedig akár az időjárás miatt is meghiúsulhat, így pedig az a kellemetlen eset következhetett volna be, hogy a dél-koreaiaknak rangos tesztverseny rendezése nélkül olimpiát rendezniük.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A körülményekre nem is volt panasz, remek hóviszonyok és pálya, egyedül a nézők hiányoztak a célegyenesből, de még van két évük, hogy megszeressék az alpesi síversenyeket.

A mezőny a japán Naebában folytatja, ahol először rendeztek világkupa futamot Japánban 1973-ban. Ide már 1975 óta nem járt a mezőny, de Japánban is utoljára 2006-ban rendeztek VK futamot. Hirsher a verseny színhelyétől 70 kilométerre található Oze Iwakura síterepét nézte ki magának, ide érkezett meg Koreából. Ahogy a videóban is látható, edzését kíváncsi japán szemek kísérték, már addig, amíg az időjárás engedte.

Így csinálják a profik
Szerdára akkora hóvihar érkezett, hogy semmit sem lehetett csinálni a pályán, így Hirscher is kénytelen volt máshogy elütni az időt. A közel egy méter havat hozó havazás miatt az osztrák klasszis szünnapot volt kénytelen tartani. Az idei szezonban inkább a hóhiányhoz vannak hozzászokva a versenyzők, mint a hatalmas hóviharokhoz. 

Havazott a verseny színhelyén is, ahová Hirscher csütörtökön költözik át. Szombaton az óriás-műlesiklást, vasárnap a szlalomot rendezik meg. Az időeltolódás miatt az európaiak közül vélhetően csak a legkitartóbbak fogják a tévében élőben nézni a hajnal 2-kor és 5-kor kezdődő futamokat.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »