Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres hó az idén egyesített tiroli síterepen

2012.12.20. Bata Attila

Méteres hó az idén egyesített tiroli síterepen A tiroli Alpbachtal és Wildschönau síterepei az idei szezonban egyesültek és kötötték össze egymást egy új kabinos lifttel. Ahogy a tegnapi videós hójelentés is mutatja, a hegyen nagyszerű hóviszonyok várják a síelőket az ünnepek előtt, jelenleg méteres a hó, de a következő napokban ismét havazni fog Tirolban.
Az idei szezon egyik szenzációja volt a két tiroli síterep összekötése. A két terep fúziójából létrejött Ski Juwel Tirol, azaz a tiroli síékszer nevet kapta. Az egyesítés után (145 km sípálya, 47 felvonó és 24 hütte) Tirol legnagyobb síterepeinek toplistájában a 10. helyet foglalja el, mindössze 3 km-rel lemaradva a 9. helyezett Söldentől.

Átadták az új liftet
Átadták az új liftet
Az új, nyolcszemélyes kabinos felvonó az alpbachtali oldalról, a Pöglbahn lift völgyállomása mellől indul, és a Schatzberg csúcsára, 1903 méter magasra visz fel, összekötve ezzel a két síterepet. Ezen kívül a hegyről indulva az új kabinos középállomásáig egy 2 km hosszú piros pályán is eljuthatunk. A 11 éve megálmodott összekötőlift és az új fejlesztések 13,5 millió euróba kerültek. Az új lift építése júniusban kezdődött el, és az előző hétvégén került sor a hivatalos átadásra. Már a hivatalos átadóünnepségre is közel ezer foglalás érkezett a két település szálláshelyeire, amely igazolhatja az üzemeltetők várakozásait, hogy az egyesített síterep népszerűbb lesz a vendégek körében, mint a régebbi, külön-külön üzemeltetés.

Hójelentés a helyszínről (2012.12.19.)
Nagyszerű hóviszonyokkal várják itt is és Tirol többi síterepén is az ünnepeket. Jelenleg 100 cm vastag a hó a hegyen, az elmúlt napokban 10 cm friss hó hullott, és az előrejelzések további havazásokat ígérnek még az ünnepekig.

KOMMENTEK

Szállástipp
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.