Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit, Lindsey Vonn és a mezőny St. Antonban

2013.01.11. Bata Attila

Miklós Edit, Lindsey Vonn és a mezőny St. Antonban A világ legjobb síelői visszatérnek a világ egyik legjobb síterepére. Sok éves kihagyás után ismét VK-futamokat rendeznek az ausztriai St. Antonban. Nemcsak a verseny tér vissza, hanem a tavalyi évad királynője, Lindsey Vonn is. A sorozat eddigi legnehezebb pályáján a magyar Miklós Editnek is szurkolhatunk.
A világ elitje visszatér a tiroli St. Antonba, ahol utoljára 2007-ben rendeztek versenyt, pont abban a szezonban, amikor Lindsey Vonn begyűjtötte első lesikló és összetett győzelmét a szezon végén. Hat kihagyott (technikai) verseny után ismét a versenyzők között az amerikai klasszis, aki elég óvatosan mozgott az első edzésen a brutálisan nehéz Karl Schranz pályán.

A technikai versenyeket a magyar Miklós Edit is kihagyta az előző hetekben, de ezen a hétvégén ő is rajthoz áll. Edit már néhány napja a helyszínen edz, így első kézből származó információkkal szolgált a pályáról. „A St. Anton-i pálya elég nehéznek bizonyul, nagyon technikás, ív után ív következik. Ebben a szezonban eddig ez a legnehezebb. A napokban esett az eső, úgyhogy a pálya alsó fele nagyon kifagyott, glatt jég! Van egy jégfalnak nevezhető rész, ahol 78%-os a pálya meredeksége. De nem veszélyes, és csak egy rövid szakasz. Ehhez a pályához jó technikára, erőre és bátorságra van szükség!”

További információ a hétvégi versenyről (németül)
Hasonlóan vélekednek a többiek is. Vonn a pálya második, a durvább részét az első edzésen el is lazsálta, kímélte magát, így csak 24. lett a végén. Az első edzést nyerő Lara Gut a sok bukkanóra panaszkodott, valamint a pálya alsó részére, amely az előző napok esőzése miatt csupa jég. A második helyezett Anna Fenninger menete egy nagy küzdelem volt a pályával. „A pálya végig meredek, egy hatalmas küzdelem a túlélésért, általában nincs gondom, hogy a léceimet uraljam, de ezen a pályán volt.” A harmadik helyezett, francia Marie Marchand-Arvier a pálya egyenetlenségéről beszél. „Egyik bukkanó jön a másik után, végig az egész pályán. Ez nagyon kemény, a végére már ég a lábad.”

A rendezők szerint a pálya nagyszerű állapotban van, és tegyük hozzá, hogy nem volt egyszerű dolguk, hiszen a felső részére sok hó esett a hétvégén, az alsó részt pedig komoly esőzés áztatta. Pénteken újabb lesiklóedzést tartanak, majd szombaton rendezik a lesiklást, vasárnap pedig a Super-G versenyt. A rendezők felkészültek a hétvégére jósolt havazásra, éjszakánként 100-150 önkéntes áll készenlétben, hogy másnapra újjávarázsolják a pályát.

Frissítés

A mai edzés elmaradt. A felső részeken 30-35 cm, a középső részen 10-20 cm friss hó esett éjszaka. Jelenleg 12 ratrakkal készítik a pályát, köztük 6 csörlőssel, amelyek a meredekebb részeken dolgoznak. A már említett Jégfal (78%-os) részen egy csapat pályamunkás dolgozik, mert ez annyira meredek, hogy ide még a csörlős ratrak sem tud eljutni.

Reggeli helyzetkép havazás után
Reggeli helyzetkép havazás után
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.