Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mínusz 17,2 fokot mértek ma reggel Szlovákiában

2017.12.18. Bata Attila

A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka ugyancsak hideg volt, főleg a Felső-Garammentén, Besztercebánya megyében. Feketebalogon (Čierny Balog) -17,2 Celsius-fokot mértek - jelentette honlapján a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet. Itt az előrejelzés a további napokra, péntekig.
Snowpark Lučivná: kihasználják a hideget és hóágyúznak a hétvégi nyitás előtt
Snowpark Lučivná: kihasználják a hideget és hóágyúznak a hétvégi nyitás előtt
A második leghidegebb értéket Dobronyán (Dobrá Niva) mérték, itt -13,5 Celsius-fokot mutattak a hőmérők.

A meteorológusok szerint ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a besztercebányai mérőállomáson, amely 427 m tengerszint fölött található, jóval hidegebb értékeket mértek, mint a környező mérőállomásokon.

A folytatásban is hidegre kell számítanunk. Kedden is megnövekszik a felhőzet, napközben -1 és 3 Celsius-fok körüli értékek várhatók, éjszaka havazás is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -10, a hegyvidékeken -16 fok körül alakul.

Szerdán tovább vastagodik a felhőzet, észak-keleten havazás várható. Éjszaka -5 és -11, a hegyekben -17 Celsius-fok lesz. Szerdán napközben szeles, hideg idő lesz -3 és 2 Celsius-fok körüli hőmérséklettel.

Csütörtökön nedvesebb légtömegek érkeznek térségünk fölé, havazni csak a hegyekben fog, délen és dél-nyugaton eső, havas eső várható. Enyhül a hideg éjszaka, -3 és -8, a hegyekben -10, napközben -4 és 1, dél-nyugaton 3 Celsius-fok várható.

Pénteken felhős lesz az égbolt, országszerte csapadékra, a hegyekben havazásra, a síkságokon esőre számíthatunk. Éjszaka -4 és 2, napközben -1 és 5 Celsius-fok várható.

Forrás: Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál
KOMMENTEK
Sörapu. | 2017.12.18. 18:00
Hát igen, télen szokott hideg lenni :)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.