Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

40%-kal több pálya és új ülőlift a Mölltal gleccseren

2011.10.22. Stánicz Balázs

40%-kal több pálya és új ülőlift a Mölltal gleccseren Belehúzott Karintia egyetlen gleccser síterepe, ahol az idei szezontól egy újabb ülésessel libeghetünk szédítő magasságokba, ráadásul ezúttal új területek kerültek betörésre. 40%-al bővül a mölltali pályarendszer, köszönhetően az Alteck négyüléses melletti sportos lejtőknek.
A mölltali pályatérképen régóta piszkálta a szemünket egy bizonyos szaggatott vonal (így jelölik a jövőben tervezendő felvonókat). A megálmodás után, mint oly’ sokszor itt is az anyagiak hiányoztak, aztán szép lassan összeszedték rá az euró milliókat. S amikor már a síterep zsebében van a pénz, akkor jön a következő szint, amin feltétlenül át kell jutni, nevezetesen a zöldek. Tudniillik a gleccser meglehetősen közel fekszik Ausztria legnagyobb nemzeti parkjához, a Magas-Tauernhez. Különösen a tervezett felvonó, így a környezetvédelem állandóan beleszólt a projektbe, így évről-évre újra kényszerültek szabni a lift és sípályák tervezett nyomvonalát.

Végül évekkel ezelőtt zöld jelzést kapott Mölltal egy nyolcüléses megépítésére. Ahogy teltek múltak az évek, úgy lett a nyolc ülésből négy – így továbbra is Gerlitzen az egyetlenegy karintiai síparadicsom, ahol nyolcan ülhetünk egymás mellé - , aminek idén nyáron el is kezdődött az építése. Megjelentek az erőgépek, a munkások, és kezdetét vette a nagy építkezés. 2011. júliust írunk, amikor is a hatóságok egyik napról a másikra leállítják a munkálatokat, az ok; az engedély nyolc-, és nem négyülésesre szólt.
Az új felvonó és lejtői a távolból
Az új felvonó és lejtői a távolból
Később a tartományi gyűlés felülbírálta az illetékes hatóság rendelkezését, így végül továbbfolytatódhattak a munkák, októberre kész az új felvonó és pályái.

A térképre egy pillantást vetve, annak baloldalán találjuk az új részt, méghozzá az Alteck (2942 m) csúcsa alatt. A völgy állomása a „Klühspies” duplaszékes közelében foglal helyet. Az Alteck libegőjéhez három sípályát építettek; két feketét és egy pirosat. A „hivatalos” (értsd marketing-kilométer) adatok szerint a két fekete 4,5 kilométeres, míg a piros 5 km lesiklási élvezettel csalogatja a téli sportolókat. A lejtők közül kettő az Alteck völgyállomásához vezet, míg a piroson – ami javarészt egy síút – a duplaszékeshez csúszhatunk. A lejtőkkel mintegy 40 %-al több pályakilométer áll Ausztria legdélebbi gleccsersíterepén rendelkezésünkre. A síparadicsom vadonatúj része október 21-étől használható. A tervezők a biztonságra is gondoltak, ezért egy hatalmas lavina-védőgátat emeltek a sípályák mellé.
KOMMENTEK

Szállástippek
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.