Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mont Blanc környéke: halálos lavina három áldozattal

2016.08.18. sielok.hu

Az Alpok legmagasabb csúcsának megmászása során meghalt egy német hegyi vezető és két túrázója, egy szlovák és egy lengyel származású, brit állampolgárságú nő. Kedden vágtak neki az útnak, holttestüket szerdán, illetve csütörtökön találták meg – számolt be a francia sajtó.
Illusztráció: a Mont Blanc és a Mont Maudit (Forrás: guides-montagnes.com)
Illusztráció: a Mont Blanc és a Mont Maudit (Forrás: guides-montagnes.com)
A három személyt szerdán este kezdték el keresni, amikor a terv szerint vissza kellett volna térniük Chamonix-ba. A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a két nő holttestét négy óra keresés után találták meg a Mont Blanc térségében található Mont Maudit (Elátkozott hegy) környékén. Kísérőjük holttestére ma reggel találtak rá.

A hegyimentők szerint az a lavina lehetett végzetes számukra, amely kedden zúdult a környékre. A szerencsétlenség okait vizsgálják.

A szlovák nő 32 éves, a brit állampolgár 33 éves volt. A baleset kedden reggel 5-kor történt. A nők holttestét kedden éjjel, a harmadik holttestet ma reggel találták meg. A francia sajtó azt írja, hogy a hegymászókkal a lavina végzett. A baleset előtt meglazult, elszabadult egy jégdarab, amely beindította a lavinát. A német származású hegyivezető az év egy részét Chamonix környékén töltötte, valószínűleg jól ismerte a térséget.

A holttestek vizsgálata után megjelent első jelentések szerint az áldozatok a helyszínen haltak meg, a hó- és jégréteg alatt. Holttestüket csaknem egyméteres hó borította, írja a szlovák közszolgálati hírforrás
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.