Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Montafon: átadták Vorarlbeg leghosszabb síliftjét

2015.02.01. Bata Attila

Ezen a héten adták át a legtávolabbi osztrák tartomány leghosszabb kabinos síliftjét Montafon síterepén. Bár a 2,4 kilométer hosszú liftet hivatalosan csak csütörtökön adták át, gyakorlatilag már december óta használhatták a síelők. Egy fontos biztonsági újítást is beépítettek az új liftbe.
Azt mondhatjuk, hogy a helyzet kissé kölcsönös. A magyar síelők számára kissé messze van Ausztria Vorarlberg tartománya, de az is igaz, hogy a tartomány sem a magyar síelők körében népszerűsíti magát. Ennek ellenére egyre több magyar keresi fel a régió csodás terepeit.

Montafon neve leginkább a hatalmas havazásokról vagy a múltban történt lavinákról lehet ismerős, de itt található a tartomány egyik fontos síterepe. Az idén tovább javultak a síelés feltételei egy új kabinos lift átadásával.

A helyi Doppelmayr cég tájékoztatása szerint világújdonságnak számít az új kabinos lift. Ránézésre semmi különös nincs a kabinokon vagy a liften, inkább azt reméljük, hogy ezt az újdonságot senkinek se kelljen kipróbálnia. A cég szerint olyan biztonsági megoldást építettek be a liftbe, amely vészhelyzet esetén is az összes kabint visszahozza az állomásokra. Tehát bármi történik, nem kell helikopterrel, mentőkötéllel vagy rudakkal a földre hozni a liften rekedt síelőket.

Az átadóünnepség a nagy havazásban
A régió amúgy sem az olcsóságáról ismert, így most tényleg úgy érezhetjük, hogy többet kapunk a pénzünkért. A mostani kabinos két korábbi ülőliftet vált ki. A legnagyobb újdonság, hogy a régi liftek 30-40 perc alatt vittek fel a csúcsra, az új Panoramabahn ezt az utat 8 (!) perc alatt teszi meg. Tehát, ha valaki csak kétszer használja egy nap, akkor akár egy óra liftezést is megspórolhat az előző szezonhoz képest.

A 2400-as számot most háromszor kellene leírnom: először is ilyen hosszú méterben az új kabinos nyomvonala. Másodszor, ennyi a kapacitása, óránként ennyi utast tud szállítani. Harmadszor, ilyen magasságban érkezik meg a csúcsra, ahol teljes körpanorámában gyönyörködhetünk az Alpok közel 200 csúcsában.

Összesen 65 darab nyolcszemélyes kabin közlekedik, és mindegyikben ingyenes a wifi. A 12,5 millió euróba (kb. 3,9 milliárd forint) került liftet már a decemberi nyitás óta lehet használni, de hivatalosan csak most csütörtökön adták át.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.