Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hetvenen rekedtek az elromlott liften Murauban

2009.03.12. Bata Attila

Hetvenen rekedtek az elromlott liften Murauban Csütörtök délután körülbelül hetven utas rekedt a Kreischberg (Murau) síterepén elromlott kétszemélyes felvonón. Körülbelül három órát kellett várni, amíg a mentők mindenkit biztonságosan lehoztak a földre. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg.
A felső-stájerországi Kreischberg síterepén csütörtökön körülbelül 12:30-kor állt le a síterep legmagasabb pontjára, a 2118 méter magas Rosenkranzhöhe-re közlekedő Rosenkranz felvonó. A leállást egy meghibásodott csapágy okozta. A baleset következtében hetvenen rekedtek az ülőszékekben. A mentésben mintegy 80 fő vett rész, és három helikopter várakozott szükség esetére. A liften rekedt utasokat kötél és hegymászó felszerelés segítségével juttatták le a földre, senkit sem kellett helikopterrel kimenteni. A mentés körülbelül 15:20-kor ért véget.

A mentést erős szélben és hidegben kellett végrehajtani. A kellemetlen időjárási viszonyok ellenére senki sem sérült meg, a helyi Vöröskereszt tájékoztatása szerint.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
FerienPark Kreischberg
Családbarát üdülőfalu 2-8 fős faházakkal, valamint apartmanokkal a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 4-500 méterre. Központi wellness részleg medencével, szaunákkal és pihenőteremmel. Félpanzió külön rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.