Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hetvenen rekedtek az elromlott liften Murauban

2009.03.12. Bata Attila

Hetvenen rekedtek az elromlott liften Murauban Csütörtök délután körülbelül hetven utas rekedt a Kreischberg (Murau) síterepén elromlott kétszemélyes felvonón. Körülbelül három órát kellett várni, amíg a mentők mindenkit biztonságosan lehoztak a földre. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg.
A felső-stájerországi Kreischberg síterepén csütörtökön körülbelül 12:30-kor állt le a síterep legmagasabb pontjára, a 2118 méter magas Rosenkranzhöhe-re közlekedő Rosenkranz felvonó. A leállást egy meghibásodott csapágy okozta. A baleset következtében hetvenen rekedtek az ülőszékekben. A mentésben mintegy 80 fő vett rész, és három helikopter várakozott szükség esetére. A liften rekedt utasokat kötél és hegymászó felszerelés segítségével juttatták le a földre, senkit sem kellett helikopterrel kimenteni. A mentés körülbelül 15:20-kor ért véget.

A mentést erős szélben és hidegben kellett végrehajtani. A kellemetlen időjárási viszonyok ellenére senki sem sérült meg, a helyi Vöröskereszt tájékoztatása szerint.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Feriendorf Murau
Önálló, szépen berendezett házak Murau szélén. A környéken rengeteg kikapcsolódási lehetőség van. Akár 12 fő elszállásolására is alkalmasak a házak (70-135 m2), némelyikben pezsgőfürdő és szauna is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.