Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagy havazással kezdődött a november az Alpokban

2023.11.02. Bata Attila

A héten több hullámban éri el a havazás az Alpok hegyeit. A korábbiak főleg a magasabb régiókban hoztak havat, azonban a hétvégi utolsó kör már 1000 méteres magasságban is befehéríti a tájat, ebben a magasságban ez lehet a szezon első havazása.
Les Arcs / Franciaország
Les Arcs / Franciaország
Mivel Stani a héten figyelemmel követi az osztrák hóhelyzetet, nézzünk szét a többi alpesi országban is, hogy alakulnak a hóviszonyok.
Arosa / Svájc
Arosa / Svájc
Az egész hétre előre jelzett mennyiség fél méter körül alakulhat 2500 méteres magasság felett. Mostanáig az olaszországi Val Gardena síterepén már 40 cm hullott, a Stelvio-hágón pedig 50 cm friss hó. Ez utóbbi csak nyáron üzemelő síterep. Azonban a nagy havazás miatt a síterepet és az odavezető hegyi utat lezárták a hétvégén, a tervezettnél egy héttel korábban, véget ért a szezon.
Stelvio / Olaszország
Stelvio / Olaszország
Nagy magasságban pl. a Mont Blanc környékén vagy a Dolomitokban 80-100 cm hóra is van esély. Hasonlóan havas hét elé néz az Alpok déli oldala Franciaországban. Svájcban is havazik már, a legjobbkor, mert néhány síterep kénytelen volt elhalasztani a szezonkezdetet. A hétvégére svájci, olasz és osztrák síterepek is jelezték a nyitást. Az előrejelzések szerint viharos erejű szél fog tombolni a hegyekben, így esetleges korlátozásokat nem lehet kizárni a síliftek üzemeltetésében.
Sestriere / Olaszország
Sestriere / Olaszország
Szlovéniát is hatalmas csapadékzóna érte el. Itt már az áradások okoznak komolyabb gondokat, amely nem jó hír az új lifteket építő síterepeknek. Itt valamivel kevesebb hó hullott. Kredaricán 15 cm, a bizonytalan sorsú Kaninon 4 cm havat mértek ma este.
Verbier / Svájc
Verbier / Svájc
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.