Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagyon ritka: havazott Bagdadban

2020.02.12. Bata Attila

Irak fővárosában és környékén kedd reggel fehér tájra ébredtek a helyiek, amely a kisebbekkel valószínűleg most fordult elő először életükben. Ritka látvány a havazás errefelé: az elmúlt száz évben eddig kétszer havazott, a tegnapival együtt.
Irak magas hegyeiről is ismert, amelyek az ország északi részén találhatóak, ahol telente nem ritka vendég a havazás. Ezzel szemben a délebbre található fővárosban az emberek inkább a kánikulához vannak hozzászokva, mint a mostani fagypont körüli hőmérsékletekhez.

Bagdadban a legmelegebbet 2015 júliusában mérték, akkor 51 fokot mutatott a hőmérő. Az elmúlt években már többször is megközelítették ezt az értéket. Ezzel szemben a mostani "hideg" ritkaságnak számít, a havazás különösen.

Legutoljára 2008. január 11-én hullott hó, amelyről akkor azt írták, hogy 100 év óta az első havazás a városban. Az akkori havazás csak rövid ideig tartott, a vizes hó azelőtt elolvadt, hogy összeállt volna. A mostani havazásnál már több helyen is összefüggő hótakaróról írtak.








KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.