Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagyon ritka: havazott Bagdadban

2020.02.12. Bata Attila

Irak fővárosában és környékén kedd reggel fehér tájra ébredtek a helyiek, amely a kisebbekkel valószínűleg most fordult elő először életükben. Ritka látvány a havazás errefelé: az elmúlt száz évben eddig kétszer havazott, a tegnapival együtt.
Irak magas hegyeiről is ismert, amelyek az ország északi részén találhatóak, ahol telente nem ritka vendég a havazás. Ezzel szemben a délebbre található fővárosban az emberek inkább a kánikulához vannak hozzászokva, mint a mostani fagypont körüli hőmérsékletekhez.

Bagdadban a legmelegebbet 2015 júliusában mérték, akkor 51 fokot mutatott a hőmérő. Az elmúlt években már többször is megközelítették ezt az értéket. Ezzel szemben a mostani "hideg" ritkaságnak számít, a havazás különösen.

Legutoljára 2008. január 11-én hullott hó, amelyről akkor azt írták, hogy 100 év óta az első havazás a városban. Az akkori havazás csak rövid ideig tartott, a vizes hó azelőtt elolvadt, hogy összeállt volna. A mostani havazásnál már több helyen is összefüggő hótakaróról írtak.








KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.