Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld új kerékpárúttal várja nyári vendégeit

2009.06.17. Bata Attila

Nassfeld új kerékpárúttal várja nyári vendégeit Története legjobb téli szezonján van túl a karintiai síparadicsom. Az előző szezonban összesen 556.000 vendégéjszakát regisztráltak a síterep közelében található szálláshelyeken. A nagyszerű téli szezon után már a nyárra figyelnek a síterep üzemeltetői, minél több vendéget próbálnak ilyenkor is idecsábítani.
A nassfeldiek egy ilyen sikeres téli szezon után sem pihennek a babérokon, hanem a tiroli példát követne, megpróbálnak minél többet tenni annak az érdekében, hogy a környék idegenforgalma a nyári szezonban is sikeres legyen. Csak egy igazi vízi élménypark kialakítására 300.000 eurót költöttek. A Millennium Expressz felvonó nyáron is üzemel, és kabinokat alakítottak ki rajta a külön gyerekek számára. A cél az, hogy Nassfeld-ről a családbarát síterep képe is egyre jobban kialakuljon a nagyközönségben.

Az idén adták át a 11,7 km hosszú hegyi kerékpáros utat, amely a Madritsche tetejéről vezet le a völgybe. A pályát úgy alakították ki, hogy akár gyerekekkel is különösebb veszély nélkül használható legyen. Annak sem kell bánkódnia, aki nem hozott magával kerékpárt, hiszen a hegyállomáson lehet bérelni, amelyet a völgyállomáson vissza lehet adni. A közelben üzemel egy golfpálya, és egy sziklalabirintus, ahol inkább a gyermekeket várják. A nassfeldiek a tiroli Serfaus példáját követik azzal, hogy a felnőtteknek napi 34 euróért, a gyermekeknek pedig 19 euróért lehet olyan jegyet váltani, amellyel a síterep összes szolgáltatását igénybe lehet venni.

Tavaly nyáron 428.000 vendégéjszakát töltöttek el a környéken. A helyiek abban reménykednek, hogy a mostani gazdasági helyzetben legalább ezt a számot tartani tudják az idén is. Június 22. és július 8. között közel 4000 Skoda márkakereskedőt várnak a környékre, ekkor mutatják be hivatalosan a gyár új típusát, a Skoda Yeti-t. Ez lesz Karintia eddigi legnagyobb kongresszusa, amelytől körülbelül 1,2 millió eurós bevételt remélnek.
KOMMENTEK

Szállástippek
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Arena Franz Ferdinand csillagcsillagcsillagcsillag
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.