Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld vagy Gerlitzen alpesi világkupa versenyt rendezhet?

2019.07.15. Bata Attila

Bad Kleinkirchheim 2020-ban, a karácsonyi ünnepek után női alpesi sí világkupa versenyeket rendezhetne, de jelenleg kérdéses, hogy lesznek-e itt versenyek. Mindenesetre a tartomány (Karintia) két másik síterepe is szóba jött póthelyszínként.
Nassfeld
Nassfeld
Bad Kleinkirchheim, ahogy ezt a legtöbb osztrák síterepről el lehet mondani, az osztrák síelés egyik fontos bástyája. A világklasszis Franz Klammer szűkebb pátriája már régóta rendez rangos síversenyeket, nem beszélve a helyi ikonról elnevezett lesiklópályáról, amely az egyik legmeredekebb résszel indul.
Franz Klammer a róla elnevezett sípályán Bad Kleinkichheimben
Franz Klammer a róla elnevezett sípályán Bad Kleinkichheimben
Az utóbbi időkben az időjárás sem volt mindig a legkedvezőbb, a pályamunkások sem tudtak ezért színvonalas pályát készíteni, a puha hó több sérülést is okozott, többek között itt sérült meg 2018 januárjában Miklós Edit is, amely sérülés végül is a pályafutása végéhez vezetett.

Bár hivatalos magyarázatot nem közöltek, de az osztrákok elvették a sítereptől a januári női gyors futamok rendezését. A másik stabil rendező (Zauchensee) mellett egy másik legendás síterep, St. Anton osztozik kétévente a januári futamokon.

Mivel a szlalom versenyek pályáit azért könnyebb előkészíteni, így elvileg a karintiaiak sem maradtak világkupa verseny nélkül. Az osztrák szövetség azt a faramuci döntést hozta, hogy a december végi női technikai versenyeket, amelyeket eddig felváltva rendezett Lienz és Semmering, ezúttal minden harmadik évben Bad Kleinkirchheim is rendezheti.

Persze, egy aprócska feltételt azért szabtak: kellene egy új ülőliftet építeni, hogy a versenyzők könnyebben feljussanak a rajthoz. A versenyt először 2020 december végén rendeznék, tehát az új lift építésének előkészítése már aktuális lenne. Most derült ki, hogy nem mindenki egységes az új lift építésének kérdésében.

A síterep megosztott az építés ügyében. Az "egy verseny miatt nem építünk új liftet" vélemény mellett az sem mindegy, hogy kinek a pénzén épülne az új lift. Ha pedig nem lesz új lift, akkor verseny sem lesz.
Gerlitzen Alpe
Gerlitzen Alpe
Az osztrákok továbbra is Karintiában szeretnék tartani a versenyt, ezért került a képbe a két "szomszédos" síterep, Nassfeld, illetve Gerlitzen Alpe. Előbbi még nem kommentálta a lehetséges rendezést, az utóbbi helyszínen elvileg lelkesek, sőt még lesiklást is rendeznének, hiszen rendelkeznek egy hat kilométer hosszú, a feltételeknek megfelelő pályával.

Egyetlen gond van: az időpont. December 28. és 29. a legforgalmasabb ünnepi időszakra esik. A szállások és pályák amúgy is teljesen megtelnek, rendezvény nélkül is. Ki lehet adni a szállásokat hosszabb időszakra, míg a versenyzők és a szurkolók csak a verseny idejére érkeznének. Nem beszélve a pályák előkészítéséről, amely akár hetekig is tarthat, így azt le kell zárni a vendégek előtt, ami sokaknak nem tetszene karácsony tájékán.

A tárgyalások megkezdődtek Karintián belül és várhatóan szeptemberre derül ki, hogy mi lesz a verseny sorsa.
KOMMENTEK

Szállástippek
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészült prémium, saját szaunás apartmanok Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, a sípályák mellett találhatóak! Apartmanok a 4 fős 2 hálószobásoktól egészen a 16 fős 6 hálóval felszereltekig.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.