Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Nassfeld vagy Gerlitzen alpesi világkupa versenyt rendezhet?

2019.07.15. | Szerző: Bata Attila
Bad Kleinkirchheim 2020-ban, a karácsonyi ünnepek után női alpesi sí világkupa versenyeket rendezhetne, de jelenleg kérdéses, hogy lesznek-e itt versenyek. Mindenesetre a tartomány (Karintia) két másik síterepe is szóba jött póthelyszínként.
Bad Kleinkirchheim, ahogy ezt a legtöbb osztrák síterepről el lehet mondani, az osztrák síelés egyik fontos bástyája. A világklasszis Franz Klammer szűkebb pátriája már régóta rendez rangos síversenyeket, nem beszélve a helyi ikonról elnevezett lesiklópályáról, amely az egyik legmeredekebb résszel indul.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az utóbbi időkben az időjárás sem volt mindig a legkedvezőbb, a pályamunkások sem tudtak ezért színvonalas pályát készíteni, a puha hó több sérülést is okozott, többek között itt sérült meg 2018 januárjában Miklós Edit is, amely sérülés végül is a pályafutása végéhez vezetett.

Bár hivatalos magyarázatot nem közöltek, de az osztrákok elvették a sítereptől a januári női gyors futamok rendezését. A másik stabil rendező (Zauchensee) mellett egy másik legendás síterep, St. Anton osztozik kétévente a januári futamokon.

Mivel a szlalom versenyek pályáit azért könnyebb előkészíteni, így elvileg a karintiaiak sem maradtak világkupa verseny nélkül. Az osztrák szövetség azt a faramuci döntést hozta, hogy a december végi női technikai versenyeket, amelyeket eddig felváltva rendezett Lienz és Semmering, ezúttal minden harmadik évben Bad Kleinkirchheim is rendezheti.

Persze, egy aprócska feltételt azért szabtak: kellene egy új ülőliftet építeni, hogy a versenyzők könnyebben feljussanak a rajthoz. A versenyt először 2020 december végén rendeznék, tehát az új lift építésének előkészítése már aktuális lenne. Most derült ki, hogy nem mindenki egységes az új lift építésének kérdésében.

A síterep megosztott az építés ügyében. Az "egy verseny miatt nem építünk új liftet" vélemény mellett az sem mindegy, hogy kinek a pénzén épülne az új lift. Ha pedig nem lesz új lift, akkor verseny sem lesz.
Az osztrákok továbbra is Karintiában szeretnék tartani a versenyt, ezért került a képbe a két "szomszédos" síterep, Nassfeld, illetve Gerlitzen Alpe. Előbbi még nem kommentálta a lehetséges rendezést, az utóbbi helyszínen elvileg lelkesek, sőt még lesiklást is rendeznének, hiszen rendelkeznek egy hat kilométer hosszú, a feltételeknek megfelelő pályával.

Egyetlen gond van: az időpont. December 28. és 29. a legforgalmasabb ünnepi időszakra esik. A szállások és pályák amúgy is teljesen megtelnek, rendezvény nélkül is. Ki lehet adni a szállásokat hosszabb időszakra, míg a versenyzők és a szurkolók csak a verseny idejére érkeznének. Nem beszélve a pályák előkészítéséről, amely akár hetekig is tarthat, így azt le kell zárni a vendégek előtt, ami sokaknak nem tetszene karácsony tájékán.

A tárgyalások megkezdődtek Karintián belül és várhatóan szeptemberre derül ki, hogy mi lesz a verseny sorsa.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »