Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld vagy Gerlitzen alpesi világkupa versenyt rendezhet?

2019.07.15. Bata Attila

Bad Kleinkirchheim 2020-ban, a karácsonyi ünnepek után női alpesi sí világkupa versenyeket rendezhetne, de jelenleg kérdéses, hogy lesznek-e itt versenyek. Mindenesetre a tartomány (Karintia) két másik síterepe is szóba jött póthelyszínként.
Nassfeld
Nassfeld
Bad Kleinkirchheim, ahogy ezt a legtöbb osztrák síterepről el lehet mondani, az osztrák síelés egyik fontos bástyája. A világklasszis Franz Klammer szűkebb pátriája már régóta rendez rangos síversenyeket, nem beszélve a helyi ikonról elnevezett lesiklópályáról, amely az egyik legmeredekebb résszel indul.
Franz Klammer a róla elnevezett sípályán Bad Kleinkichheimben
Franz Klammer a róla elnevezett sípályán Bad Kleinkichheimben
Az utóbbi időkben az időjárás sem volt mindig a legkedvezőbb, a pályamunkások sem tudtak ezért színvonalas pályát készíteni, a puha hó több sérülést is okozott, többek között itt sérült meg 2018 januárjában Miklós Edit is, amely sérülés végül is a pályafutása végéhez vezetett.

Bár hivatalos magyarázatot nem közöltek, de az osztrákok elvették a sítereptől a januári női gyors futamok rendezését. A másik stabil rendező (Zauchensee) mellett egy másik legendás síterep, St. Anton osztozik kétévente a januári futamokon.

Mivel a szlalom versenyek pályáit azért könnyebb előkészíteni, így elvileg a karintiaiak sem maradtak világkupa verseny nélkül. Az osztrák szövetség azt a faramuci döntést hozta, hogy a december végi női technikai versenyeket, amelyeket eddig felváltva rendezett Lienz és Semmering, ezúttal minden harmadik évben Bad Kleinkirchheim is rendezheti.

Persze, egy aprócska feltételt azért szabtak: kellene egy új ülőliftet építeni, hogy a versenyzők könnyebben feljussanak a rajthoz. A versenyt először 2020 december végén rendeznék, tehát az új lift építésének előkészítése már aktuális lenne. Most derült ki, hogy nem mindenki egységes az új lift építésének kérdésében.

A síterep megosztott az építés ügyében. Az "egy verseny miatt nem építünk új liftet" vélemény mellett az sem mindegy, hogy kinek a pénzén épülne az új lift. Ha pedig nem lesz új lift, akkor verseny sem lesz.
Gerlitzen Alpe
Gerlitzen Alpe
Az osztrákok továbbra is Karintiában szeretnék tartani a versenyt, ezért került a képbe a két "szomszédos" síterep, Nassfeld, illetve Gerlitzen Alpe. Előbbi még nem kommentálta a lehetséges rendezést, az utóbbi helyszínen elvileg lelkesek, sőt még lesiklást is rendeznének, hiszen rendelkeznek egy hat kilométer hosszú, a feltételeknek megfelelő pályával.

Egyetlen gond van: az időpont. December 28. és 29. a legforgalmasabb ünnepi időszakra esik. A szállások és pályák amúgy is teljesen megtelnek, rendezvény nélkül is. Ki lehet adni a szállásokat hosszabb időszakra, míg a versenyzők és a szurkolók csak a verseny idejére érkeznének. Nem beszélve a pályák előkészítéséről, amely akár hetekig is tarthat, így azt le kell zárni a vendégek előtt, ami sokaknak nem tetszene karácsony tájékán.

A tárgyalások megkezdődtek Karintián belül és várhatóan szeptemberre derül ki, hogy mi lesz a verseny sorsa.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓK (2)
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Chalets & Glamping Nassfeld
2022-ben átadott, új, önálló, 4-6 fős házak és 2-3 fős "lombkorona" házikók közvetlenül Kötschach sípályái mellett, 25 km-re Nassfeld sípályáitól. Állatbarát szálláshely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.