Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld: minden idők legjobb szezonja volt

2009.05.20. Bata Attila

Nassfeld: minden idők legjobb szezonja volt Karintia első számú síterepe történetének legjobb téli szezonját tudhatja maga mögött. Az előző szezonban szinte minden rekord megdőlt. A fantasztikus hóviszonyoknak nemcsak a síelők, hanem a vendéglátók is nagyon örültek, soha ennyi vendéget nem fogadtak még a helyi szálláshelyek.
Nassfeld bebizonyította, hogy a síelés szerelmeseit sokkal jobban befolyásolják a kedvező hóviszonyok, mint a gazdasági válság. Az előző szezonban összesen 556.200 vendégéjszakát regisztráltak a síterepen 2008. november eleje és 2009. április vége között. Ez a szám 3,17 százalékkal magasabb az előző szezonhoz képest. Nemcsak az előző szezonhoz képest nagyszerűek az adatok, hanem megdőlt a 2006/2007-es szezon eddigi rekordja is.

A síterepen már november végétől remek hóviszonyok várták a síelőket. A szezon alatt összesen 12 méter hó hullott, amelynek következtében a felsőbb régiókban a hóréteg vastagsága állandóan 3-4 méter körül alakult. A sok és hatalmas havazás miatt a hóágyúkat csak november elején kellett használni, később már a természet megoldotta a hó utánpótlását. A síterep vélhetően nem bánta, hogy a hóágyúzáson megspórolt pénzből az utakat és a hatalmas parkolót kellett állandóan takarítani a gyakori havazások után. A hó az április 20-i szezonzárásig nagyszerűen tartotta magát, a síterep a csökkenő forgalom miatt Húsvét után egy héttel bezárt.

Az első adatok szerint a helyi látogatók száma jelentősen (6,3%) nőtt a tavalyi szezonban. Valószínűleg a gyenge szlovák szezonnak is nagy szerepe van abban, hogy a korábban odajáró nemzetek síelőiből sokan választották Nassfeldet. Tavaly 35 százalékkal nőtt a szlovák, 76 százalékkal a lengyel és 20 százalékkal a cseh vendégek száma. Sajnos a síterep közleménye nem tartalmaz adatot arról, hogyan alakult a magyar vendégek száma. A kelet-európai turisták számának emelkedésével egyidőben jelentősen csökkent a német, olasz és holland vendégek száma.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.