Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Nassfeld: minden idők legjobb szezonja volt

2009.05.20. | Szerző: Bata Attila
Nassfeld: minden idők legjobb szezonja volt Karintia első számú síterepe történetének legjobb téli szezonját tudhatja maga mögött. Az előző szezonban szinte minden rekord megdőlt. A fantasztikus hóviszonyoknak nemcsak a síelők, hanem a vendéglátók is nagyon örültek, soha ennyi vendéget nem fogadtak még a helyi szálláshelyek.
h i r d e t é s
Nassfeld bebizonyította, hogy a síelés szerelmeseit sokkal jobban befolyásolják a kedvező hóviszonyok, mint a gazdasági válság. Az előző szezonban összesen 556.200 vendégéjszakát regisztráltak a síterepen 2008. november eleje és 2009. április vége között. Ez a szám 3,17 százalékkal magasabb az előző szezonhoz képest. Nemcsak az előző szezonhoz képest nagyszerűek az adatok, hanem megdőlt a 2006/2007-es szezon eddigi rekordja is.

A síterepen már november végétől remek hóviszonyok várták a síelőket. A szezon alatt összesen 12 méter hó hullott, amelynek következtében a felsőbb régiókban a hóréteg vastagsága állandóan 3-4 méter körül alakult. A sok és hatalmas havazás miatt a hóágyúkat csak november elején kellett használni, később már a természet megoldotta a hó utánpótlását. A síterep vélhetően nem bánta, hogy a hóágyúzáson megspórolt pénzből az utakat és a hatalmas parkolót kellett állandóan takarítani a gyakori havazások után. A hó az április 20-i szezonzárásig nagyszerűen tartotta magát, a síterep a csökkenő forgalom miatt Húsvét után egy héttel bezárt.

Az első adatok szerint a helyi látogatók száma jelentősen (6,3%) nőtt a tavalyi szezonban. Valószínűleg a gyenge szlovák szezonnak is nagy szerepe van abban, hogy a korábban odajáró nemzetek síelőiből sokan választották Nassfeldet. Tavaly 35 százalékkal nőtt a szlovák, 76 százalékkal a lengyel és 20 százalékkal a cseh vendégek száma. Sajnos a síterep közleménye nem tartalmaz adatot arról, hogyan alakult a magyar vendégek száma. A kelet-európai turisták számának emelkedésével egyidőben jelentősen csökkent a német, olasz és holland vendégek száma.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »