Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az eddigi legjobb februárt zárták a karintiai pályák

2007.03.26. Bata Attila

Az eddigi legjobb februárt zárták a karintiai pályák Úgy tűnik a február bőségesen kárpótolta a karintiai síterepeket az előző hónapok siralmas időjárása miatt. A februári rekordbevételek kialakulásában fontos szerepet játszott a síterepek erős reklámkampánya, a remek hóviszonyok, és a síelésre kiéhezett turisták hatalmas tömege.

A napvilágot látott adatok szerint a karintiai síterepeken februárban átlagosan kilenc százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, amely minden idők legjobb februári adata. Az idei szezon tapasztalatai alapján elég nehéz elhinni, hogy a tavalyi csúcsszezon februári rekordját sikerült felülmúlni az idén. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a decemberi és januári hónapokban kevesebben jöttek mint tavaly.

Ha a síterephez közeli szállások forgalmát nézzük, akkor eltérő eredményeket találunk. A legnagyobb emelkedést Reisseck mutatta 82,1 százalékkal. A többi település sem panaszkodhat: Flattach 28,7 %, Rennweg 11,7 %, Hermagor (Nassfeld) 9,2 %, Bad Kleinkirchheim 3,5 %, Heiligenblut 10,1 % és Krems 12,6 % többletbevételt könyvelhetett el az idei februárban.

A múlt heti havazásoknak köszönhetően számos helyen (pl. Lachtal, Kreischberg, Mölltal gleccser, Nassfeld, Turrach) biztosan lehet majd Húsvétkor is síelni. Néhány síterepen azzal számolnak, hogy a jelenlegi hóviszonyok mellett akár május elsejéig is nyitva tarthatnak, ha lesz elég vendég a pályákon.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.