Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síszünet előtt: Karintia már teljesen foglalt

2009.02.02. Bata Attila

Síszünet előtt: Karintia már teljesen foglalt Ezen a héten kezdődik az osztrák síszünet a bécsi és alsó-ausztriai iskolákban. Összesen 430 000 tanuló élvezheti a szabadságot, és a legtöbbjük családostul valamelyik osztrák síterep felé veszi biztosan az irányt, például Karintiába, ahol ilyenkor már nehéz szállást kapni.
Talán meglepő, de Nassfelden jobban várják a bécsi iskolák síszünetét, mint az egy héttel később kezdődő helyi, karintiai tartományi síszünetet. Ugyanis a bécsi síszünet ideje alatt már hagyományosnak mondhatóan, évek óta teljesen megtelnek a szálláshelyek, ezzel szemben a karintiai héten azért marad még egy-két „elfekvő” szálláshely valamelyik zugban.

A helyzet idén sem változott, hiába a gazdasági válság réme, a karintiaiak már a síszünet kezdete előtt nyugodtan hátradőlhettek, hiszen a szálláshelyek teljesen megteltek, és ebben jelentős segítséget kaptak az időjárástól is, hiszen nagyszerű körülmények várják a síelőket.

Bármelyik nagyobb síterep vezetőjét hallgatjuk (Nassfeld, Katschberg, Turracher Höhe, vagy Bad Kleinkirchheim), csak az elégedettségüknek adnak hangot a síszünettel kapcsolatban. Ezek a helyek már teljesen foglaltak az következő hetekben. A kisebb helyeken is nagyon várják a síszünet heteit, különösen a Klopeiner-tó partján, ahol az osztrákok mellett feltűnően sok magyart fognak fogadni az előző évekhez képest. Akik odaindulnak, valószínűleg jó hetük lesz, hiszen a szomszédos Petzen síterepének tetején jelenleg két és fél méter a hó vastagsága.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Arena Franz Ferdinand csillagcsillagcsillagcsillag
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets & Glamping Nassfeld
2022-ben átadott, új, önálló, 4-6 fős házak és 2-3 fős "lombkorona" házikók közvetlenül Kötschach sípályái mellett, 25 km-re Nassfeld sípályáitól. Állatbarát szálláshely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.