Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nem épül összekötő sílift Flachau és Zauchensee között

2017.11.25. | Szerző: Bata Attila
Az utóbbi évek egyik legnagyobb érdeklődéssel várt salzburgi síterep fejlesztése került le immáron hivatalosan is a napirendről. Flachau és Zauchensee síterepeit kötötte volna össze egy kabinos lift valamikor 2020 környékén. Az ok egyszerű: Flachau új tulajdonost kapott, megváltoztak a tervek.
Flachau
h i r d e t é s
Idén tavasszal a flachaui síterepet üzemeltető társaságot átvette a Wagrain síterepén üzemeltető gazdasági társaság. A külső szemlélő számára ebből az látszik, hogy a korábbi elnevezés, a Snow Space Flachau mostantól Snow Space Salzburgra változott.

A tervezett korábbi liftről itt írtunk. A 7,2 kilométer hosszú lift a közeli Tauern autópálya felett vezetett volna át, összekötve Flachaut és Zauchenseet. A kabinok helyenként 310 méterrel a földfelszín felett közlekedtek volna. A kukába került lift körülbelül 60 millió euróba került volna.

Az eredeti terv
Az új tulajdonosok más módon képzelik az összeköttetést. Flachau és a szomszédos Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl síterep között létesülne egy új lift, és Flachauwinkl már egy "mókás" szállítóeszközzel most is megközelíthető Zauchensee szélétől.

A tervek szerint az új lift 2018 decemberére készült volna el, de egy évvel elhalasztották. A halasztás most sokakat meglepett. A Flachau és Kleinarl között tervezett lifttel kapcsolatban aggályok merültek fel. A jelenlegi tervek nem megnyugtatóak. A tervezésnél kihívást jelent, hogy olyan megoldást találjanak, hogy ne alakuljanak ki hatalmas sorok az átjutásnál. A mostani megoldásnál fennáll a veszélye annak, hogy szűkös lehet a kapacitás.
2017.11.25. 10:25:31 bertazs
Kár, mert jó lett volna, ha megvalósul. Ha a 3 síterepet összekötnék, Ausztria 6. legnagyobb összefüggő pályarendszere jöhetne létre mintegy 180 km pályával. Talán a főszezonbéli sorban állások is mérséklődnének, bár ez nagyban függne az új összekötések kapacitásától is, mert lehet, hogy a sorok oda kerülnének át, mint ahogy az történt a G-Link Wagrain kabin esetében is. De kérdés még, hogy ez miképpen hatna a bérlet árakra. Mindenesetre én nem bánnám, ha Budapesttől uszkve 500 km-re lenne egy majdnem 200 km-es összefüggő sípályarendszer.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »