Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zauchensee: új terv egy összekötő liftre

2019.03.11. Bata Attila

Salzburg tartomány népszerű síterepe már korábban is tervezett összeköttetést a környék síterepeivel, azonban azok a tervek nem valósultak meg. Most egy jóval egyszerűbb megoldással álltak elő, amely talán el is készülhet valamikor.
Zauchensee völgyállomás, innen indulna az új lift
Zauchensee völgyállomás, innen indulna az új lift
Zauchensee a forgalmas A10-es autópálya mellett fekszik. Az autópálya kettévágja a lehetséges kapcsolatot a szomszédos síterepekkel. Talán emlékszünk még arra, hogy egy megaliftet terveztek annak idején Zauchensee és Flachau között, amely az autópálya felett vitte volna az utasokat. Ezt a tervet 2017-ben vetették el.

Zauchensee síterepe most egy jóval egyszerűbb tervvel állt elő. Egy rövid, kb. 650 méter hosszú lifttel kötnék össze az autópálya két oldalát. Az ismert elképzelés szerint a lift a Zauchensee oldalon a nyolcszemélyes kabinos (Highliner 1) völgyállomása és a másik oldalon (Flachauwinkl-Kleinarl) a hatszemélyes Sunshine Shuttle völgyállomása között épülne meg.
Piros körrel jelöltük az új lift helyét
Piros körrel jelöltük az új lift helyét
Mivel az építkezés a törvényben meghatározott minimumnál kisebb területet érintene, így nem kell a bonyolult és időigényes környezetvédelmi eljárást lefolytatni. Természetesen meg lehet támadni az építkezést. A terveket három héttel ezelőtt jelentették be, amely után négy hétig lehet panaszt tenni a projekt ellen. A határidő a héten jár le, hamarosan kiderül, hogy érkezett-e tiltakozás.
Zauchensee völgyállomás fentről, mögötte az autópálya hídja és a másik oldal
Zauchensee völgyállomás fentről, mögötte az autópálya hídja és a másik oldal
A tervekről még nem sokat lehet tudni, a helyi lifttársaság nem kommentálja a híreket. Annyi tudható, hogy a 650 méter hosszú lift kábeleit öt oszlop tartaná, így 24 méterrel az autópálya felett haladnának a kábelek.

Másfél évvel ezelőtt törölték a hét kilométer hosszúra tervezett összeköttetés terveit Flachau és Zauchensee között. A flachaui oldalon változás történt a síterep vezetésének összetételében. A hatalmas projekt helyett a pénzt inkább más összekötő liftekre és fejlesztésekre költik. 
KOMMENTEK
Fuxos | 2019.03.11. 08:23
Véleményem és tapasztalatom alapján, fölösleges a tervezett beruházás. A folyamatosan járó két busz, kiválóan megoldja a két sípálya összeköttetését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.