Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Zauchensee: új terv egy összekötő liftre

2019.03.11. | Szerző: Bata Attila
Salzburg tartomány népszerű síterepe már korábban is tervezett összeköttetést a környék síterepeivel, azonban azok a tervek nem valósultak meg. Most egy jóval egyszerűbb megoldással álltak elő, amely talán el is készülhet valamikor.
Zauchensee völgyállomás, innen indulna az új lift
h i r d e t é s
Zauchensee a forgalmas A10-es autópálya mellett fekszik. Az autópálya kettévágja a lehetséges kapcsolatot a szomszédos síterepekkel. Talán emlékszünk még arra, hogy egy megaliftet terveztek annak idején Zauchensee és Flachau között, amely az autópálya felett vitte volna az utasokat. Ezt a tervet 2017-ben vetették el.

Zauchensee síterepe most egy jóval egyszerűbb tervvel állt elő. Egy rövid, kb. 650 méter hosszú lifttel kötnék össze az autópálya két oldalát. Az ismert elképzelés szerint a lift a Zauchensee oldalon a nyolcszemélyes kabinos (Highliner 1) völgyállomása és a másik oldalon (Flachauwinkl-Kleinarl) a hatszemélyes Sunshine Shuttle völgyállomása között épülne meg.
Piros körrel jelöltük az új lift helyét
Mivel az építkezés a törvényben meghatározott minimumnál kisebb területet érintene, így nem kell a bonyolult és időigényes környezetvédelmi eljárást lefolytatni. Természetesen meg lehet támadni az építkezést. A terveket három héttel ezelőtt jelentették be, amely után négy hétig lehet panaszt tenni a projekt ellen. A határidő a héten jár le, hamarosan kiderül, hogy érkezett-e tiltakozás.
Zauchensee völgyállomás fentről, mögötte az autópálya hídja és a másik oldal
A tervekről még nem sokat lehet tudni, a helyi lifttársaság nem kommentálja a híreket. Annyi tudható, hogy a 650 méter hosszú lift kábeleit öt oszlop tartaná, így 24 méterrel az autópálya felett haladnának a kábelek.

Másfél évvel ezelőtt törölték a hét kilométer hosszúra tervezett összeköttetés terveit Flachau és Zauchensee között. A flachaui oldalon változás történt a síterep vezetésének összetételében. A hatalmas projekt helyett a pénzt inkább más összekötő liftekre és fejlesztésekre költik. 
2019.03.11. 08:23:47 Fuxos
Véleményem és tapasztalatom alapján, fölösleges a tervezett beruházás. A folyamatosan járó két busz, kiválóan megoldja a két sípálya összeköttetését.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »