Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ma adják át Zauchensee-Flachauwinkl megújult liftjeit

2009.12.17. | Szerző: Bata Attila
Ma adják át Zauchensee-Flachauwinkl megújult liftjeit Eljött végre a nagy pillanat, a Ski amadé egyik legjobb síterepe ismét modernebb lett. Az autópályához közeli parkolóból induló lifte(ke)t, valamint a két lift között található éttermet teljesen felújították. A liftállomásokat is átépítették, kibővítették, az idén senki sem fog ráismerni.
h i r d e t é s
Zauchensee ideális helyen található, remek adottságokkal megáldott síterep, amelyet az utóbbi években egyre többen fedeznek fel maguknak. Valahogy a környező síterepekre (pl. Flachau és Schladming) több jut a rivaldafényből, pedig ez a terep is bátran kiállja az összehasonlítást az előzőekkel, sőt természetes hóban valamivel gazdagabb, pályái változatosak, és a lifteket is fejlesztik az utóbbi évtizedben.

Az idei szezon legnagyobb szenzációja az autópálya melletti hegyoldal teljes átépítése. A messziről érkezők síelők szívesen parkolnak itt, innen könnyen elérhető a síterep, sőt másik irányban azonnal kezdődik Flachauwinkl, majd a vele összekötött Kleinarl.

Eddig egy négyszemélyes, 1980-ban épített kabinos vitte fel a parkolóból a Roßkopf csúcsa felé. Mától helyette egy vadonatúj, nyolcszemélyes kabinos fog közlekedni. A korábbi lifthez képest természetesen sokkal gyorsabban és kényelmesebben lehet majd feljutni az átszálláshoz. Az új lift öt perc alatt teszi meg a majdnem 600 méteres szintkülönbséget.

Régebben az átszállás után egy igazi fapados, háromszemélyes ülőlift közlekedett az 1930 méteren található csúcsig. Az idei szezontól a majdnem egy kilométeres utat már kevesebb, mint négy perc alatt meg lehet tenni. Azért, hogy sokat ne kelljen sorban állni, a csúcsra közlekedő hatszemélyes kapacitása (3200 fő/óra) nagyobb lesz, mint a „ráhordó” kabinosé (2800 fő/óra).

Liftek mellett az épületek is megújulnak. A kabinos lift völgyállomásában helyett kapott egy vendéglő (az apres ski barátok nagy örömére) egy sportbolt kölcsönzővel és a szükséges kiszolgáló helyiségek. A két új lift között található Bodenalm vendéglőt is teljesen átépítették.

Mindkét korábbi lift egy időben, 1980-ban épült. Majdnem harminc évvel később a síterep saját pénzéből 20 millió eurót költött a cseréjükre és ennek eredménye a Highliner I, illetve a Highliner II liftek. Az új lifteket ma, december 17-én, lehet először használni.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.