Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Wagrain: két, tízszemélyes síliftet építenek

2019.02.06. Bata Attila

A néhány évvel ezelőtt létrejött Snow Space Salzburg síterep az idén 50 milliós beruházással kezd neki a fejlesztéseknek. Ebből az összegből két új lift épül. Felújítják a legendás Flying Mozart kabinost, valamint elkészül az összeköttetés Flachauwinkl-Kleinarl síterepével.
A jelenlegi Flying Mozart kabinos
A jelenlegi Flying Mozart kabinos
Két évvel ezelőtt egyesültek a Flachau, Wagrain és St. Johann-Alpendorf síterepének üzemeltetői Snow Space Salzburg régió néven. A fejlesztési terveket már korábban ismertették, a múlt héten azonban eldőlt, hogy nem szükséges további, költséges, környezetvédelmi vizsgálat a liftek megépítéséhez.

A hír azt jelenti, hogy a liftek megépítésének határideje a hosszadalmas vizsgálatok hiányában lerövidülhet.

Mindkét lift kb. 25 millió euróba kerül, amelyek közül a Flying Mozart felújításának az engedélyét már meg is kapták. Nagy változás nem lesz az utasok számában, hiszen az 1993-ban átadott lift is 10 főt tudott szállítani kabinjaiban. Azonban a mostani komfort és sebesség már a modern kor követelményeinek fog megfelelni.

A régi, jellegzetes kabinokban még állni kellett, ez természetesen már a múlté. A kabinok számát és a sebességüket is megnövelik, így 2400 helyett 3500 utast szállíthat óránként.

A másik, szintén tízszemélyes kabinos, a Grießenkar részről indulva biztosítja az összeköttetést Flachauwinkl-Kleinarl síterepével. Ennek a liftnek még hiányzik az építési engedélye.

A tervek szerint a liftek építkezését még az idén elkezdik, de csak a 2020/21-es szezonban utazhatunk rajtuk először.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.