Menü ≡

Wagrain: két, tízszemélyes síliftet építenek

2019.02.06. | Szerző: Bata Attila
A néhány évvel ezelőtt létrejött Snow Space Salzburg síterep az idén 50 milliós beruházással kezd neki a fejlesztéseknek. Ebből az összegből két új lift épül. Felújítják a legendás Flying Mozart kabinost, valamint elkészül az összeköttetés Flachauwinkl-Kleinarl síterepével.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Két évvel ezelőtt egyesültek a Flachau, Wagrain és St. Johann-Alpendorf síterepének üzemeltetői Snow Space Salzburg régió néven. A fejlesztési terveket már korábban ismertették, a múlt héten azonban eldőlt, hogy nem szükséges további, költséges, környezetvédelmi vizsgálat a liftek megépítéséhez.

A hír azt jelenti, hogy a liftek megépítésének határideje a hosszadalmas vizsgálatok hiányában lerövidülhet.

Mindkét lift kb. 25 millió euróba kerül, amelyek közül a Flying Mozart felújításának az engedélyét már meg is kapták. Nagy változás nem lesz az utasok számában, hiszen az 1993-ban átadott lift is 10 főt tudott szállítani kabinjaiban. Azonban a mostani komfort és sebesség már a modern kor követelményeinek fog megfelelni.

A régi, jellegzetes kabinokban még állni kellett, ez természetesen már a múlté. A kabinok számát és a sebességüket is megnövelik, így 2400 helyett 3500 utast szállíthat óránként.

A másik, szintén tízszemélyes kabinos, a Grießenkar részről indulva biztosítja az összeköttetést Flachauwinkl-Kleinarl síterepével. Ennek a liftnek még hiányzik az építési engedélye.

A tervek szerint a liftek építkezését még az idén elkezdik, de csak a 2020/21-es szezonban utazhatunk rajtuk először.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »