Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nézőcsúcsot hozott a híres svájci alpesi síverseny

2019.01.21. Bata Attila

Az alpesi síelés rajongói igazi csúcsidőszakot élhetnek meg mostanában. Kezdődött hétvégén a svájci Lauberhorn (Wengen) versennyel, majd folytatódik most hétvégén Kitzbühelben (Hahnenkamm), aztán utána egyből a villanyfényes verseny Schladmingban.
Három ikonikus verseny egymás után, és már a svájciak hétvégi versenyét is hatalmas érdeklődés kísérte. A verseny három napjára összesen 67 600 néző látogatott ki a helyszínen, amely új rekord.

Az érdeklődés persze a hazaiak kedvencének, Beat Feuznak szólt, aki tavaly már megnyerte a szombati főversenyt, és az idén is nagy esélyesnek számított. Az izgalom, a csodálatos időjárás, a remek hangulat az idén is garantált volt. Igazából csak az osztrák Vincent Kriechmayr vette el kicsit a hazaiak kedvét, aki a lesiklásban 14 századdal előzte meg a hazaiak kedvencét. A szombati lesiklást, amely a világ leghosszabb lesikló versenye, 37 ezren nézték a helyszínen.

Vincent Kriechmayr győzelme
A vasárnapi szlalomra 12 600 néző volt kíváncsi, és láthatta, hogy a francia Clément Noël élete első világkupa győzelmét aratta. Ez azt is jelentette, hogy idén ez volt az első férfi szlalom verseny, amelyet nem osztrák versenyző nyert. Marcel Hirscher a harmadik helyen zárt.

Az osztrákok a lesiklás mellett a pénteki összetett versenyt is megnyerték. Az időjárás miatt a megszokottól eltérően a szlalommal kezdtek a versenyzők és csak utána következett a lesiklás. A versenyt Marco Schwartz nyerte két francia, Victor Muffat-Jeandet és Alexis Pinturault előtt.
A hatalmas havazás a verseny színhelyét is érintette, a szervezők komoly munkával tették versenyre alkalmassá a pályákat. Szerencsére a főverseny idejére, szombatra már a napsütés is megérkezett és minden adott volt a tökéletes versenyhez.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.