Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Norvégia "ellopta" a havunkat, méteres hó hullott

2014.12.11. Bata Attila

Az Alpok, a Tátra és a hazai hóviszonyokhoz képest csak irigykedhetünk a norvégokra. Számos síterepen az utóbbi napokban több mint egy méter hó hullott, van ahol már két és fél méter vastag a természetes hó. A norvég síterepek nagy része jó hóviszonyokkal kezdheti meg a szezont a hétvégén.
Amíg az Alpokban minden egyes pályát meg kell becsülnünk, amelyet sikerül behavazni és előkészíteni erre a hétvégére, addig északon sokkal rózsásabb a verseny. Nem csoda, hogy a hétvégén hóhiány miatt elhalasztott nemzetközi síversenyeket az Alpokból a skandinávokhoz tették át.

Ezekben, a hazánkban teljesen ismeretlen norvég síterepekben, (Myrkdalen - Voss 145 cm, Voss Resort - Voss 135 cm, Røldal 131 cm, Hovden 121cm és Haukelifjell 105cm) az közös, hogy az utóbbi napokban több mint egy méter havat zúdított rájuk a természet. Ebből ma reggelre hullott 35-45 cm.

Myrkdalen: három napja még csak 180 cm volt, most már 250!
Myrkdalen: három napja még csak 180 cm volt, most már 250!
A lista elején található Myrkdalen síterepén, a terep szóvivője szerint, már 2,5 méter vastag a hó és további havazásokra számítanak a hétvégén. Irigyelhetjük a norvégok gondjait, a nyolc liftből eddig csak négyet tudtak beindítani a túl sok hó miatt. A síelőket csak az zavarhatja, hogy ebben az időjárásban jelentősen lecsökkent a látótávolság, de a porhó mindenért kárpótolhat.

Myrkdalen , egy hasznos szó a norvégoktól: Pudderparadis
A havazás eloszlatott minden kételyt. A hétvégén a terveknek megfelelően a legtöbb síterep meg tudja kezdeni a szezont, sokan kiváló hóviszonyok között. 
KOMMENTEK
cannibale | 2014.12.13. 22:34
Komolyan mindjárt elsírom magam irigységemben, káprázatos körülmények. :/

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.