November első havazása az Alpokban

2022.11.06. Bata Attila

Túl vagyunk az első novemberi havazáson az Alpokban. November első napjai szokatlanul enyhe időjárást hoztak, majd hétvégére betört a hideg és a csapadék, azonban a jövő héttől sajnos egy ideig elbúcsúzhatunk a lentihez hasonló látványtól.
Az olasz Livigno téli csodavilággá változott (Kép: Park Chalet Village)
Gyorsan jött és gyorsan is ment a november eleji tél. Az Alpok nagy részén 2000 méter felett 15-30 cm havat hozott. Szlovénia már kevesebbet kapott belőle (15 cm – Kredarica, 3 cm – Kanin). Ausztria az átlag felett teljesített, helyenként 30-50 cm is összejöhetett a magasabb részeken. Néhány képet és videót válogattunk az elmúlt napok terméséből.

Ma egy fontos döntésre várunk. Az osztrák Lech síterepén kb. 30 cm hó hullott. Itt a következő hétvégén egy rövid pályán parallel világkupa versenyt rendeznének. A szervezők az elmúlt napokban hóágyúztak is, kibontották a tavalyról elrakott havat, de az időjárás enyhülni fog a következő héten. A Nemzetközi Sí Szövetség ma dönt a verseny megtartásáról. 
Zermatt, Svájc. A síterepen versenyt rendeztek volna, de azt korábban lefújták. Helyette friss porhavon síelhettek az amatőrök.
Serre Chevalier, Franciaország. A napozófotelek télen.
Sölden, Ausztria
Val Thorens, Franciaország
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.