Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyári csúszkálás hóban a Szlovák Paradicsomban

2013.07.11. Bata Attila

Hétfőn egy kis időre visszatért a tél a szlovákiai Mlynky síterepére. A februárban épített hatalmas, hóból készült várat a szezon végén lefóliázták, majd most július elején kicsomagolták. A fólia alatt rengeteg hó maradt, a hógolyózáson kívül még egy kis csúszás is belefért.
Fotó: cas.sk
Fotó: cas.sk
Kivételesen jó szezont zárt a Szlovák Paradicsomban található Mlynky (Hollópatak) síterepe. A 800 méter magasságban található apró síközpont április közepéig tudott üzemelni. A szezon egyik látványosságának a februárban épített hóvár bizonyult, amelynek utóélete is volt a szezon után. A síterep üzemeltetői a szezon végeztével lefóliázták a megmaradt havat, majd azt a héten kicsomagolták a falubeli gyermekek örömére.

Ennyi maradt a várból (Kép: http://www.cas.sk)
Ennyi maradt a várból (Kép: http://www.cas.sk)
A gleccsereket szokták így becsomagolni a nyári melegben. Igaz, itt nem olyan high-tech fólia került a hóra, mint az alpesi gleccsereken, de a fólia alatt ide is jutott szalma, amelyet más helyeken is alkalmaznak a világban. A finnek például szalmával takarják be a sífutópályáikat a nyárra, és az első hidegebb őszi napokra mindig marad annyi, hogy már lehessen sífutni rajta. A következő olimpia, Szocsi, házigazdái is hatalmas hódepókban tárolják az idén begyűjtött a havat, és ezekben a depókban is szalma az egyik legfontosabb szigetelő anyag.

A vár elesett (Kép: http://www.cas.sk)
A vár elesett (Kép: http://www.cas.sk)
A cas.sk beszámolója szerint a héten a fóliát kibontották, a szalmát széttúrták és a havat szétterítették, ebben a falu és a környék gyermekei segítettek, akik cserébe élvezhették, hogy milyen lehet 25 fokban hógolyózni vagy csúszkálni, mert volt, aki még szánkót is hozott magával.

Ilyen volt februárban (Kép: http://www.cas.sk)
Ilyen volt februárban (Kép: http://www.cas.sk)
KOMMENTEK

Szállástipp
Lake Forest Dedinky Resort
Három apartmanházból álló resort Dedinky - Mlynky sítereptől 240 méterre saját pezsgőfürdővel, és szaunával, csodás kilátással a völgyre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.