Szlovákia
Dedinky - Mlynky
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 851 - 1072 m
Szintkülönbség 221 m
Sípályák hossza 6,1 km
Liftek száma 7
2,1 km
2,5 km
1,5 km
Húzólift
7
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
Kelet-Szlovákiában a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park területén található ez a két síterep. Dedinky falucska a róla elnevezett Dedinky-tó partján fekszik.

Biele Vody síterep: A hegy tetejéről jelzéssel ellátott sípálya nem vezet le, elegendő hó esetén viszont kellő sítudással le lehet csúszni a lift alatt. Mind Dedinky (Imrikfalva), mindpedig Biele Vody (Iglófehérvíz) felől megközelíthetőek a tányéros lifttel ellátott sípályák, melyek főként kezdők számára ajánlottak. A pályák hóágyúzhatóak, valamint bizonyos napokon (általában pénteken és szombaton) ki is világítanak 1-1 pályát!

Gugel síterep:
Dedinkytől Mlinky felé véve az irányt, a 996 m magas Kruhova hegyen is síelhetünk, itt három húzóliftet, valamint kék, piros és fekete nehézségű, széles pályákat találunk. Lejtői szintén hóágyúzhatóak.


A két síterep leginkább a baráti társaságok és az iskolai csoportok közkedvelt célpontja, terepei a sízés elsajátításához ideálisak, de aki nem síelni érkezik az is talál itt bőven látnivalót, korcsolyázási és szánkózási lehetőséget is.

A környéken számtalan télen-nyáron látogatható sítúra- és turistaútvonalat, valamint látványosságot is találunk, ilyenek többek között a Dobsinai jégbarlang, a Hernád-áttörés, a Sucha Bela szurdok vagy a Szepestamásfalvi kilátó.

Sífutóknak a völgyben kijelölt, nyomvonalas körpályák állnak rendelkezésre különféle hosszúságban.

Olvasd tovább
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.