Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szeptember 27-én nyílt nap lesz a műanyag sípályákon

2015.09.14. 2015.09.24. sielok.hu | frissítve: 2015.09.24.

Kezdődnek a műanyag pályás sítanfolyamok! Síelj Itthon! Erre buzdít a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter szlogenje. Jogosan merül fel a kérdés, hogy szeptemberben bizony hol is lehetne lécre pattanni, és hogy van-e egyáltalán létjogosultsága egy sípályás nyílt napnak az indián nyár kellős közepén.
Sítechnika Sípálya Dorogon
Sítechnika Sípálya Dorogon
Szeptember 27-én egységesen tartanak nyílt napot a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszterhez csatlakozott síiskolák. Mivel a kora őszi időpontban még a hóágyúzott sípályákon sincsen hó, ezért a síiskolák nyílt napján elsősorban a műanyag sípályákat tudjuk kipróbálni. Bár korainak tűnhet a szeptember végi nyílt nap, de a műanyag pályákon időjárástól függetlenül már ilyenkor el lehet kezdeni a felkészülést a téli szezonra. Főleg gyerekek és kezdők esetében ajánlott már most jelentkezni a szeptemberben induló műanyagpályás sítanfolyamokra. Az őszi besíző túrák előtt is érdemes kicsit feleleveníteni tudásunkat és hozzászoktatni magunkat a mozdulatokhoz. Erre tökéletes feltételeket biztosítanak a hazai műanyagpályás létesítmények.
Visegrád Nagyvillám Sípálya - műanyag pályás síiskola
Visegrád Nagyvillám Sípálya - műanyag pályás síiskola
Számos helyen működnek ilyen síiskolák az országban. Ezek közül több a fővárosban, de vidéken is találunk olyan helyeket, ahol szárazon gyakorolhatunk. A 2014 májusában megalakult Chernel Sí Klaszterhez a következő műanyagpályák csatlakoztak: Nagyvillám Sípálya, Babos Síklub, Fogarasi Síiskola, Freeride Club, Nanook Síiskola, Nagykovácsi Síiskola, Megyeri Sí és Snowboard Iskola, GyőrSí.

Néhány szó a helyszínekről:
  • A Visegrádi Nagyvillám síközpont talán az egyik legismertebb olyan helyszín, ahol a téli szezonon kívül is síelhetünk. A lejtők egy részét műanyaggal borították, egy másik területen pedig gyepsízésre alkalmas részt alakítottak ki.
  • A Babos Síklub 10 éve működő síiskola Zuglóban. Aki már kinőtte a műanyag pálya nyújtotta lehetőségeket, az szakképzett oktatók segítségével tovább csiszolhatja sítudását a klub által szervezett havas sítáborokban.
  • A Fogarasi Síiskola 1994 óta működik Óbudán, a Farkastorki út 23 szám alatt. A 2004-es bővítés óta már Mártonhegyen is várják a vendégeket.
  • A Freeride Clubot ugyancsak Budapesten találjuk. Ez egy valóban sokoldalú létesítmény: a klub egyszerre sí és snowboard iskola, síkölcsönző, síszervíz és utazási iroda.
  • A Nanook Síiskola 2011-es nyitása óta dinamikusan fejlődő szakképzett csapatával idén már Budapest 3 pontján várja vendégeit. A budai oldal belvárosában a MOM Park mellett, a 11. kerületben a Kánai úton és idén szeptembertől a Római–parton, a Nánási úton is.
  • A Nagykovácsi Síiskola fűtött öltözőt és felszerelés bérlési lehetőséget kínál vendégeinek Nagykovácsiban, a Séta utcai, északi lejtésű oktató-centrumában.
  • A GyőrSí csapata 2013 óta várja az érdeklődőket a Győrújbarátban felépített pályáján.
  • A Megyeri Sí és Snowboard Iskola 160 méter hosszú pályával, tányéros felvonóval és éjszakai világítással várja vendégeit Gödöllőn.
A Chernel Sí Klaszter abból a célból jött létre, hogy összefogja a hazai síélet képviselőit a kereskedőktől kezdve a műanyag sípálya üzemeltetőkön, síiskolákon, a síoktatás szakmai szervezetein át egészen a hóágyúkkal rendelkező és kb 100 napig üzemelő hazai, havas pályákig. A klaszter fő céljai közt szerepel még a síoktatás fontosságának kihangsúlyozása is. Akár műanyagon, akár havon egyaránt nagyon fontos, hogy szakképzett oktatóval kezdjük el a téli sportokat.
Babos Síklub, Zugló, Egressy u. 178/g
Babos Síklub, Zugló, Egressy u. 178/g
A műanyag pályák megnyitója egyúttal egy, a hazai síelésre sarkalló nyereményjáték indulónapja is. A Volvo Sí útlevél* programjában majdnem az összes klasztertag részt vesz. A játék célja, hogy megismertesse a magyar síelő közönséggel a hazai lehetőségeket. Az egyes tagoknál termékek vásárlása, vagy szolgáltatások igénybevétele esetén pecséteket gyűjthetünk az útlevelünkbe. A magyarországi lehetőségeket kipróbálva, meghatározott számú pecsétet összegyűjtve egy sorsoláson vehetünk részt, ahol értékes nyeremények találnak majd gazdára 2016 tavaszán, a játékban résztvevő klaszter tagok és a Volvo felajánlásának köszönhetően.

*A Volvo Sí útlevél játék részleteiről, feltételeiről szeptember végén adunk híradást. Az útlevelek díjtalanul átvehetők lesznek meghatározott tagjainknál és a Volvo márkakereskedésekben.

Forrás: sieljitthon.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.