Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obama + Nobel-díj = havas tél az USA-ban?

2009.10.11. Bata Attila

Obama + Nobel-díj = havas tél az USA-ban? Az AccuWeather.com időjárási portál pihent statisztikusai érdekes törvényszerűségre hívták fel az észak-keleti Maryland állam, és annak legnagyobb városa Baltimore lakosainak figyelmét. Ahányszor egy amerikai elnök Nobel-díjat kapott, mindig az átlagosnál havasabb tél következett be.
Barack Obama, a jelenlegi amerikai elnök, a napokban kapott Nobel-békedíjat. Az elmúlt száz évben már többször is előfordult, hogy amerikai elnököket jutalmaztak Nobel-díjjal. Egy időjárási portál szerint ilyenkor a szokásosnál is havasabb téli szezon következett be Maryland államban. Természetesen véletlenről is szó lehet, de néhány részlet a korábbi esetekből.

1906-ban Theodore Roosevelt kapta meg a díjat. A következő szezonban szokatlanul hideg február köszöntött be, 25 cm hóval február 4. és 6. között. 1919-ben Woodrow Wilson lett Nobel-díjas, a következő január hideget, havasesőt, és havat is hozott. Február elején háromnapos havazás terítette be a környéket. 2002-ben Jimmy Carter kapott Nobel-békedíjat. A következő szezonban február 14-19 között zúdult a környékre az utóbbi időszak legnagyobb havazás. Baltimore-ban azon a télen mért 72 cm vastag hóréteg máig is rekordnak számít.

Baltimore-ban az átlagos téli középhőmérséklet nulla fok felett van. Ugyan nem ritka télen a mínusz hőmérséklet, de évente átlagosan csak 2-3 nap havazással lehet számolni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.