Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern egy részén betiltották a hóágyúzást

2014.12.04. Bata Attila

Újabb kellemetlen hír ebben az amúgy is hómentes időszakban. Az utóbbi napokban kiderült, hogy az obertauerni síterep egyik részén a megengedett vízmennyiségnek a többszörösét szivattyúzták ki a hegyi tóból. A hatóság ideiglenesen betiltotta a hóágyúzást, egyszerűen leplombálta a hóágyúkat.
Ez a szezon eddig sem indult tökéletesen az amúgy meglehetősen hóbiztosnak számító salzburgi síterepen. Általában Obertauernben november végén már fehérek a hegyek, elkezdődik a szezon és jobbára nincs gond a hóval. Az idei szezon eddig nem így alakul, túl enyhe az idő a hegyekben, a múlt heti nyitásra nem tudták behavazni a pályákat. A szezonnyitón síelni nem lehetett, de a bulit megtartották.

2014.11.25., webkamera, Obertauern 2000 méter felett
2014.11.25., webkamera, Obertauern 2000 méter felett
A héten újabb csapás érte a síterepet. Egy rutinellenőrzés során kiderült, hogy a Hundskogel lift közelében lévő hóágyúk üzemeltetésére jóval több vizet használtak a megengedettnél. A közeli tóból háromszor annyi vizet vettek ki, amennyit a hatóság engedélyezett. A kvótát még 2002-ben állapították meg, de ahogy az üzemeltető elismerte az utóbbi időkben egyre több vizet voltak kénytelenek felhasználni a mesterséges havazáshoz.

A hatóság a hóágyúkat leplombálta, a hóágyúzást ezen a részen megtiltotta. A lifttársaság további büntetésként még pénzbírságra is számíthat. A tóba vízmérőt szereltek, hogy folyamatosan ellenőrizzék a vízszintet.

2014.11.25., Obertauern, webkamera
2014.11.25., Obertauern, webkamera
Egy másik salzburgi síterepen,
Saalbach-Hinterglemmen sincs elég hó, de a hétvégi Snow Mobil rendezvényt mégis meg tudják tartani. Ez annak köszönhető, hogy még idén februárban depókban halmozták fel a havat, amely átvészelte a nyarat, és most ezen rendezik majd a motoros szánok versenyét.

A tiroli Hochfilzenben december 11-én rendeznének biatlon világkupa versenyt. Mivel hó itt sincs, a tervek szerint a Grossglockner környékéről hoznának havat, ha mégsem, akkor az előbb említett saalbachi verseny havát lesznek ők is kénytelenek hasznosítani.
KOMMENTEK

Szállástippek
Obertauern Alps
Otthonosan berendezett, 1-2 hálószobás, 2-6 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: szauna, teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Freja apartmanok
Modern, 2-3 hálószobás, 4-7 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.