Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern régi liftje egy apró cseh terepre került

2012.08.26. Bata Attila

Obertauern régi liftje egy apró cseh terepre került A kelet-európai síterepek nem dúskálnak a pénzben, vadonatúj liftekre ritkán telik, így marad az Alpok síterepein kiszolgált, de még működőképes liftek beszerzése. A csehek különösen jók ebben. Az obertauerni négyszemélyes ülőlift még a magyar viszonyokhoz képest is apró méretű cseh síterepre került.
Luka nad Jihlavou nagyon kicsi síterep Csehországban, Jihlavától 12 kilométerre. Eddig két lifttel és két pályával rendelkezett, amolyan családi síterep, ahol papa és mama nyugodtan csúszhat a csemetével, nem kell a profikat kerülgetniük, akik 10 perc alatt megunnák a pályákat.

A kis terep azért rendelkezik öt hóágyúval, elektromos kártyás beléptető kapuval, parkolóval és büfével is. Az idei szezontól pedig egy négyszemélyes Leitner ülőlift jár majd a síterep legmagasabb pontjára (Balkán, 554 méter). Ez a lift érkezik hamarosan az ausztriai Obertauernből, ahol júniusban kezdtek neki a leszerelésnek. Az apró cseh síterep összesen 15 millió koronát (kb. 170 millió forint) költ az új szerzeményre, amelyben benne van a lift ára, a szállítás és a telepítés költségei.

A síterepet egy hölgy vezeti, aki a közeli Křemešník sípályáit is üzemelteti a férjével együtt. Bevallásuk szerint is inkább a szívükre hallgattak, mint józan pénzügyi érvekre, amikor belevágtak ebbe a befektetésbe. Szintén kuriózum, hogy a közeli 453 (!) méter magas síterepen is működik egy használtan vett, kétszemélyes ülőlift, amelyet 2007-ben helyeztek üzembe, ott tízéves megtérülési periódussal számoltak.

A csákányos helyén decembertől már ülőlift üzemel
A csákányos helyén decembertől már ülőlift üzemel
Luka síterepén már megkezdődtek a földmunkák, hogy az eddigi hosszú csákányos helyére kerüljön az új lift Ausztriából, amely 550 méter hosszú lesz és a 95 méter szintkülönbséget most már könnyebb lesz megtenniük a gyerekeknek.

A síterep üzemeltetői most törhetik a fejüket a következő szezon tarifái miatt. Eddig 300 koronába (kb. 3400 forint) került egy 300 pontos jegy, amellyel 30-szor lehetett lecsúszni a hosszabb pályán. Emelés biztosan lesz, de ezzel egyidőben szélesedik a választható bérletek palettája. A lift átadását a decemberi szezonnyitóra tervezik, akkor újra megnézzük, hogy állnak a dolgok.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.