Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertilliach (Kelet-Tirol): új kabinos liftet adtak át

2014.12.21. Bata Attila

A kelet-tiroli Obertilliach település a télen két fontos dologról lesz ismert. Egyrészt, januártól itt forgatják a következő James Bond film ausztriai jeleneteinek a nagy részét, másrészt a síterepen szombaton átadtak egy tízszemélyes kabinos liftet, amellyel akár majd Bond is utazhatna.
A településhez tartozó síterepen, Golzentipp-en, a hatvanas évek elején indult be az élet. A hetvenes években megépítették a síterep első ülőliftjét, amelyet az idei szezonban már egy modern kabinos vált fel. A régi kétszemélyes ülőliftnek még 15 perc kellett, hogy felvigyen 1430 méterről a 2095 méteren található hegyállomáshoz, az utódjának már csak öt perc.

Kép: Osttirol heute/ M.Lugger
Kép: Osttirol heute/ M.Lugger
Az új liftet 10 fős kabinokkal szerelték fel. A 20 darab kabint egy 1800 méter hosszú drótkötélre fűzték fel. Az új lift óránként 1100 utast tud szállítani. Ez nem egy „hatalmas” kapacitás, de további kabinok üzembe állításával akár 1500 fő/órára is bővíthető. Az biztos, hogy a régihez képest már a mostani állapot is hatalmas előrelépés. Az új lift megépítése 6,5 millió euróba került. Az új liftet tegnap adták át, és ezen a napon mindenki ingyen síelhetett.

A síterepen jövőre sem állnak le a fejlesztésekkel. A tervekben egy 7,5 kilométer hosszú szánkópálya és egy tíz kilométer hosszú sífutópálya megépítése szerepel.  
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.