Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Október 12-én kezdődik a szezon a Mölltal-gleccseren

2024.10.11. Bata Attila

Hamarosan az osztrák Karintia tartományban is megkezdődik a síszezon. Mölltal szezonkezdetével elmondhatjuk, hogy mostantól már az összes osztrák gleccseren lehet síelni!
Tegnap havazott, két nappal korábbi webkamera kép
Tegnap havazott, két nappal korábbi webkamera kép
El ne kiabáljuk, de jól indul a síszezon Ausztriában. Az idén közel egy hónappal korábban lehet síelni a gleccsereken, mint tavaly. Például Kitzsteinhorn most október 5-én nyitott, tavaly csak november 3-án. A tiroli Stubai-gleccseren a tavalyi október 16. kezdés után idén már szeptember 20-án beindították a lifteket.

A síterep szóvivője szerint Mölltal is kihasználta, hogy az idén már háromszor is havazott és helyenként egy méter vastag havat hozott a pályára. Ezen felül, a tavalyról eltárolt havat is szétterítették a pályán. Az utóbbi időszakban az esős időjárás kissé megnehezítette az előkészületeket, azonban így sincs akadálya a szombati nyitásnak.
Éjszakai pályamunkák
Éjszakai pályamunkák
A tavalyi szezonkezdet alapján nyáron Mölltal még október 26-ra ígérte a startot, majd később előbbre hozták 19-re, most pedig újabb egy héttel korábbra, már október 12-én megnyitnak. A mostani nyitás is hetekkel megelőzi a tavalyi november 5-i dátumot.

Szombattól tehát naponta üzemelnek. Az első hétvégén a 3-as pálya síelhető, 1,6 kilométer hosszban. A hóágyúk készenlétben állnak a többi pályán is, így ha körülmények úgy alakulnak, a későbbiekben újabb pályát tudjanak megnyitni.

A síterepet évek óta a Chopokot üzemeltető cég vezeti, így a legolcsóbb jegyeket a GoPass alkalmazásban lehet megvásárolni.
KOMMENTEK
bouquetk | 2024.10.12. 15:15
Saját tapasztalatom szerint, szezon kezdetnek Kaprun sokkal jobb. Mölltal ilyenkor nagyon karcsú, van a kis gleccser és ennyi, még a kabinos aljába sem tudsz lecsúszni. A pályán kívüli világot még el lehet felejteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.