Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: folytatódik az októberi tél

2016.10.05. Stánicz Balázs

Folytatódik a vasárnap megérkezett tél Ausztriában, 2000 méteren több helyütt még délután sem emelkedik -5 fok fölé a hőmérséklet, 3000 méteren pedig kifejezetten mélytél, helyenként -10 fok alatti délutáni maximumokkal.
Érdekes kettősséget mutat Ausztria időjárása, köszönhetően az északi áramlásnak. Amíg tegnap több osztrák településen is nulla fok alá süllyedt reggel a hőmérő higanyszála és napközben sem emelkedett magasabbra 5-10 foknál, addig Karintiában kifejezetten meleg volt. Villachban és a Nassfeld közeli Hermagorban közel 20 fokos nappali maximumokat mértek. Ausztria déli részeit leszámítva kifejezetten télies az időjárás a hegyekben, a hóhatár napról-napra alacsonyabb. Csütörtökön érkezik az újabb csapadékhullám 900-1400 méteres hóhatárral, amit a szombati front követ. Szombaton 1700, vasárnap 1300-1700 méter közt várható a havazás határa, ezeken a napokon nagyobb hómennyiség lehetséges. Az előrejelzések szerint a jövő hét folyamán is marad az időjárás télies jellege a közép- és magashegységekben. A hirtelen jött télnek minden egyes percét kihasználják a gleccserterepek, ahol éjjel-nappal üzemelnek a hóágyúk. Talán Sölden volt az első, ahol bekapcsolták a hóágyúkat, azóta mindegyik, hóágyúval rendelkező gleccsersíterep csatlakozott hozzá. Hétfő óta üzemelnek a hóágyúk Pitztalon, Tuxon, Kaprunban és Mölltalon. Az intenzív hóágyúzásnak és havazásnak hétvégére várható igazi gyümölcse, szombattól egyre nagyobb pálya- és liftkínálat várható az osztrák gleccsereken.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.