Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Planai, Hinterstoder, Hochkönig már nyitva

2009.10.17. Stánicz Balázs

Planai, Hinterstoder, Hochkönig már nyitva Megelőzve a várhatóan jövő héten nyitó Hauser Kaiblingot, Reiteralmot és Hirschenkogelt a fenn említett síparadicsomokban már beindították a felvonókat, így a vállalkozó kedvűek már a szezon első íveit húzhatják.
Míg Hauser Kaibling és Reiteralm már korábban beharangozta, hogy várhatóan a jövő héten nyitnak, addig Planai pár napja jelentette be, hogy október 17-én, azaz szombaton megkezdődik a 2008/09-es szezon. Így a téli szezonkezdés helyett ősziről beszélhetünk. A síterep története során még soha nem sikerült ilyen korán megnyitnia a kapuit, az eddigi legkorábbi szezonstart két évvel ezelőtt volt, akkor október 26-tól lehetett síelni a schladmingi síhegyen.
Készítik a sípályákat Planaion - október 16.
Készítik a sípályákat Planaion - október 16.
A korai kezdetet az elmúlt napok kiadós havazása és télies hőmérsékletei tettek lehetővé. Utóbbit nagyszerűen kihasználta Ausztria legmodernebb hóágyúrendszere, a masinák hétfő óta éjt nappallá téve dolgoztak, hogy tökéletes viszonyok fogadják a téli idény első síelőit. Tegnap az osztrák síelő; Kraus Kröll tesztelte a sípályákat, amit nagy médiafigyelem övezett.

A hétvégén a Burgstallalm négyüléses és a mellette lévő sípályák üzemelnek, továbbá a kabinos középállomásig vezető lejtő tart nyitva. Szám szerint az 1, 2, 9 és 9a jelzésű lejtők. A besíző hétvégén kedvezményes síbérlet árakkal várják a vendégeket, a felnőtt egész napos 25 euró . Érdemes megjegyezni, hogy a Salzburgi SSC szezonkártya és a Ski Amadé szezonbérlet majd csak november 7-től lesz érvényben. A szomszédos Hochwurzenen is üzemelnek a pályák, de itt egyelőre csak a versenycsapatok részére.

A felsőosztrák Hinterstoder síterepe, tekintettel a kedvező hóviszonyokra egy napos síelést hirdetett a vasárnapi (október 18.) napra. A Gammering ülőfelvonó és a Hahnlgraben lejtő állnak készen az ide érkező téli sportolók részére.
Hochkönigen már kedden hatalmas volt a hó
Hochkönigen már kedden hatalmas volt a hó
Salzburgban a már szeptember közepe óta üzemelő Kitzsteinhorn gleccser mellett az impozáns Hochkönig masszívum lejtőin indul be másodikként, a nem gleccseren fekvő síterepek közül elsőként a síélet. Az egy méteres friss hónak köszönhetően Mühlbach úgy gondolta, hogy a mostani hétvégére beindít egy felvonót. Az Arturhaus húzóliftet és mellette fekvő néhány száz méteres lejtőt lehet használni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.