Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Planai, Hinterstoder, Hochkönig már nyitva

2009.10.17. Stánicz Balázs

Planai, Hinterstoder, Hochkönig már nyitva Megelőzve a várhatóan jövő héten nyitó Hauser Kaiblingot, Reiteralmot és Hirschenkogelt a fenn említett síparadicsomokban már beindították a felvonókat, így a vállalkozó kedvűek már a szezon első íveit húzhatják.
Míg Hauser Kaibling és Reiteralm már korábban beharangozta, hogy várhatóan a jövő héten nyitnak, addig Planai pár napja jelentette be, hogy október 17-én, azaz szombaton megkezdődik a 2008/09-es szezon. Így a téli szezonkezdés helyett ősziről beszélhetünk. A síterep története során még soha nem sikerült ilyen korán megnyitnia a kapuit, az eddigi legkorábbi szezonstart két évvel ezelőtt volt, akkor október 26-tól lehetett síelni a schladmingi síhegyen.
Készítik a sípályákat Planaion - október 16.
Készítik a sípályákat Planaion - október 16.
A korai kezdetet az elmúlt napok kiadós havazása és télies hőmérsékletei tettek lehetővé. Utóbbit nagyszerűen kihasználta Ausztria legmodernebb hóágyúrendszere, a masinák hétfő óta éjt nappallá téve dolgoztak, hogy tökéletes viszonyok fogadják a téli idény első síelőit. Tegnap az osztrák síelő; Kraus Kröll tesztelte a sípályákat, amit nagy médiafigyelem övezett.

A hétvégén a Burgstallalm négyüléses és a mellette lévő sípályák üzemelnek, továbbá a kabinos középállomásig vezető lejtő tart nyitva. Szám szerint az 1, 2, 9 és 9a jelzésű lejtők. A besíző hétvégén kedvezményes síbérlet árakkal várják a vendégeket, a felnőtt egész napos 25 euró . Érdemes megjegyezni, hogy a Salzburgi SSC szezonkártya és a Ski Amadé szezonbérlet majd csak november 7-től lesz érvényben. A szomszédos Hochwurzenen is üzemelnek a pályák, de itt egyelőre csak a versenycsapatok részére.

A felsőosztrák Hinterstoder síterepe, tekintettel a kedvező hóviszonyokra egy napos síelést hirdetett a vasárnapi (október 18.) napra. A Gammering ülőfelvonó és a Hahnlgraben lejtő állnak készen az ide érkező téli sportolók részére.
Hochkönigen már kedden hatalmas volt a hó
Hochkönigen már kedden hatalmas volt a hó
Salzburgban a már szeptember közepe óta üzemelő Kitzsteinhorn gleccser mellett az impozáns Hochkönig masszívum lejtőin indul be másodikként, a nem gleccseren fekvő síterepek közül elsőként a síélet. Az egy méteres friss hónak köszönhetően Mühlbach úgy gondolta, hogy a mostani hétvégére beindít egy felvonót. Az Arturhaus húzóliftet és mellette fekvő néhány száz méteres lejtőt lehet használni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.