Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olasz havazás: 50-60 cm friss hó a hegyekben

2019.01.25. Bata Attila

Az elmúlt napokban igazi tél van az Alpok déli oldalán. A legtöbb hó Olaszországban a nyugati részen található Piemont régióban hullott, a síterepek adatai szerint tegnap 50-60 cm hóval lettek gazdagabbak. Olaszország és Dél-Európa más vidékeire is megérkezett a havazás.
Artesina MondolèSki
Artesina MondolèSki
A havazás mellett a hideg is elérte az olasz síterepeket. Tegnap a leghidegebbet Santa Caterina Valfurva síterepén mérték mínusz 24 fokkal. Nem sokkal marad el tőle Livigno, ahol mínusz 22 fokra ébredtek. Itt az a hír, hogy a havazásoknak köszönhetően a hóréteg a legfelsőbb régióban már elérte a kétméteres vastagságot.

A legtöbb havazást a nyugati területek kapták. Piemont régió síterepei közül, ahogy a lenti képeken is látszik Prato Nevoso 60 cm, Artesina 50 cm friss hóval dicsekedhet. A városokban, pl. Torinóban vagy Genovában is havazott, de a havazás átterjedt az Appenninekre is, a már szokásosan havas Capracotta településen ismét hóvihar tombolt.

Nem csak az olasz vidék, de más dél-európai régiók is jelentős havat kaptak az elmúlt napokban. A Pireneusok mindkét oldalán fél métert meghaladja a friss hó mennyisége, és a havazásból jutott a Balkán (montenegrói, boszniai és horvát) hegyeibe is. Az előrejelzések további havazásokat ígérnek délen a hétvégéig.
KOMMENTEK
Olasz Gergő | 2019.01.25. 18:00
Tonaleban 5 napja vagyok de még felhő sem volt nem hogy hó.
Stani | 2019.01.26. 08:00
Gergő, élvezd a napsütés minden egyes percét, és carvingoló napraforgóként kövesd a Napot, mert amikor jössz február elején, hozod magaddal a hófelhőket is :))

Az olasz havazásra visszatérve: igen, a középső és keleti rész semmi havat nem kapott, így Tonale sem. A mostani front elsősorban a Nyugati Alpokat, illetve Tengeri Alpokat érintette, illetve a Genovai-öböl és Szardínia felett örvénylő ciklon felhőzetéből és csapadékából derekesan jutott az Apenninekbe is. Egyébként Szardínián is havazott az alsóbb térségekben is, nem kevés !

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Loredana csillagcsillagcsillag
3 csillagos, 1 hetes turnusban foglalható hotel 150 méterre Livigno legközelebbi sípályájától/ülőliftjétől és 1,5 km-re a város központjától. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, félpanzióval, vagy teljes ellátással, ingyenesen használható szaunarészleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.