Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olaszország: 70-80 cm friss hó 24 óra alatt

2019.02.02. Bata Attila

Havazik az Alpok déli oldalán. Ezúttal az Olasz-Alpok teljes hosszában, kelettől-nyugatig havazott. A Dolomitok és a Piemont régió is komoly mennyiségű havat kapott az előző 24 órában.
Kép: Moena Perla Alpina
Kép: Moena Perla Alpina
Igen intenzív havazással érkezett meg a mediterrán ciklon az olasz, a karintiai és a szlovén hegyekbe. Az alacsonyabb részeken hatalmas mennyiségű eső esett, a felsőbb régiókban ez a mennyiség hó formájában érkezett meg.

A Dolomitokban 1600 és 1800 méteres magasságban 60-80 cm hó hullott az elmúlt 24 órában. Cortina d'Ampezzo és a Comelico régió 85 cm friss havat kapott. A magasabb régiókban több síterep 1 méter friss hóról adott jelentést.

A havazás gondokat is okoz. A Dolomitok híres síelős körútját, a Sella Rondát, mindkét irányban le kellett zárni a havazás miatt. A legtöbb helyen 4-es fokozatú lavinaveszély van érvényben. Dél-Tirolban a közlekedésben is gondokat okozott a havazás, illetve a lavinaveszély miatt lezárt utak. Lavina miatt az A22-es Brenner autópályát Sterzig és a Brenner-hágó között le kellett zárni. Szerencsére a lavinaveszély miatt az útszakaszt már korábban lezárták, így a lezúduló lavina nem követelt áldozatokat.

Szlovéniában (Júliai-Alpok) és Karintiában a másfél méterhez közelít a frissen lehullott hó mennyisége, erről később írunk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.